Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.

 

Mákos rolád mandarin krémmel

Mákos rolád mandarin krémmel

Hozzávalók(12 szelethez):

  • 4 tojás,
  • 4 evőkanál víz,
  • 15 dkg porcukor,
  • 1 teáskanál vaníliás cukor,
  • csipetnyi só,
  • 10 dkg teljes őrlésű liszt,
  • 1 teáskanál sütőpor,
  • 10 dkg darált mák,
  • 1 csomag habfixáló,
  • 5-6 db mandarin,
  • 5 dl tejszín,
  • 25 dkg sovány túró,
  • 6 dkg méz,
  • 2 dl joghurt,
  • porcukor meghinteni,
  • sütőpapír

Előkészítés:

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral; a sütőt 200 fokra

előmelegítjük. A piskótához a tojást és a vizet robotgéppel kb. 5 perc

alatt habosra keverjük; beleszórjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a

sót. Összeszitáljuk a lisztet és a sütőport, majd hozzáadjuk a mákot,

majd az egészet belekeverjük a tojásos krémbe. A masszát egyenletesen

rákenjük a sütőpapírra (felső Kép), majd kb. 12 perc alatt megsütjük.

A piskótát cukorral beszórt konyharuhára borítjuk, óvatosan lehúzzuk

róla a papírt, megszórjuk kristálycukorral és a konyharuhával együtt

roláddá csavarjuk, majd kb. 1 órán áthűlni hagyjuk.

Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2011. november 20. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,207


   


Tetszik