Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.

 

Pikáns ízű sajtos lángos

Pikáns ízű sajtos lángos

Hozzávalók:

  • 40 dkg átszitált liszt,
  • 1 evőkanál só,
  • 1 evőkanál sütőpor,
  • 12,5 dkg reszelt Cheddar jellegű sajt,
  • 1 tojás,
  • 1 evőkanál olaj,
  • 1 evőkanál mák,
  • 2,5 dl tej,
  • 6 szelet füstölt sonka,
  • hagymás sajt.

 

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat összekeverjük a sajttal. A tejet, olajat és felvert tojást hozzáadjuk. Kilisztezett deszkán gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, 2-3 cm vastagságúra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval 6db 6 cm átmérőjű kört vágunk ki. Sütőlapra helyezzük, tejjel kenegetjük, megszórjuk mákkal. 220 fokon aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve hűlni hagyjuk, majd kettévágjuk, és a közepét sonkával és sajttal töltjük

Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2011. november 20. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,681


   


Tetszik