Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.

 

Kaszinótojás

Kaszinótojás

Hozzávalók 2 főre:

• 4 db tojás

• 4 dkg vaj

• 1/2 mk fehér bors

• 1/2 mk só

• 1 mk mustár

• 1 ek majonéz

Bevonathoz:

• 2 ek majonéz

• 1 ek tejföl

• só, mustár - ízlés szerint

• 1/4 mk citromlé

• pár csipet cukor

 

Elkészítés

1. A tojásokat keményre főzzük.(forrástól számított 10 perc alatt)

2. A vajat habosra keverjük.

3. A tojásokat megpucoljuk, és az aljukat levágjuk, a sárgájukat kiszedjük.

4. Amikor a sárgája már langyos, villával összetörjük és a vajjal jól kikeverjük.

5. Hozzáadjuk a majonézt és a fűszereket (só, mustár bors) és jól összedolgozzuk.

6. A kapott masszát visszatöltjük az üregekbe és a megtöltött tojásokat egy tálra helyezzük a levágott felükkel lefelé.

7. A bevonathoz elkészítjük a sűrű tartármártást, és a tojásokra öntjük.

8. Hűtőben 10-12 órát állni hagyjuk.

9. Franciasaláta ágyon tálaljuk

Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2011. november 20. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 3,110


   



Megjegyzések

Pápai Mari
hétfő, 2012. december 24. 20:44
Kedves Ágnes! Próbáld ki a kaszinótojás krémjéhez a szardelllapasztát. Nem kell sok bele, nagyon finom.

Boldog Ünnepet

Üdvözlettel

Mary