Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.

 

Rozsos kenyény

Rozsos kenyény

Rozsos kenyér

 

Hozzávalók:

 

  • 35 deka liszt
  • 10 deka rozsliszt
  • 5 deka kukoricaliszt
  • 1,5 deka élesztő
  • 2-3 deka vaj
  • 1 csapott teáskanálnyi só
  • 2 csapott teáskanálnyi cukor
  • 3 deci víz

 

A kenyérsütőbe dobjuk az alapanyagokat, oly módon, hogy előbb a száraz alapanyagokat kevertetjük össze a géppel, majd ehhez hozzáadjuk a nedves alapanyagokat is, és az egészet jól összedolgoztatjuk. A kelesztőprogramra állítva kelni hagyjuk a tésztát, ezt követően nincs más dolgunk, mint kiválasztani, hogy milyen hőfokon szeretnénk sütni. (ezzel azt választjuk ki, hogy mennyire legyen barna) Az első alapanyag behelyezésétől kezdve kb. 3 óra múlva már ehetjük is a friss cipót, mely vajjal megkenve isteni.

Szerkesztés dátuma: kedd, 2011. november 22. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,448


   


Tetszik