Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.

 

Túrós batyu

Túrós batyu

Túrós batyu

hozzávalók:

  • 80 dkg rétesliszt
  • 4 ek cukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 egész tojás
  • 1 kocka élesztő (42 g)
  • 1 kis doboz tejföl
  • csipetnyi só
  • kb 2 dl tej
  • 18 dkg olvasztott vaj

 

Töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • reszelt citromhéja
  • 2 ek búzadara
  • 4 -5 ek cukor
  • pici só
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 10 dkg mazsola
  • 2 tojássárgája
  • 2 tojásfehérje kemény habbá verve

 

elkészítés:

A tejet megmelegítjük, beleteszünk 1 ek cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.

Amikor felfutott az élesztőnk, hozzákeverjük a lisztet, a tojássárgáját, az 1 egész tojást, a maradék cukrot, tejfölt és alaposan kidolgozzuk a tésztát (kenyérsütőben) majd kelesztjük.

Két részre osztjuk a tésztát, kinyújtjuk, derelyevágóval 10x10 cm-es kockára vágjuk, megtöltjük töltelékkel. A négy sarkát összenyomjuk, és kiolajozott tepsibe rakjuk, majd egyenként megkenjük őket olajjal, hogy amikor megkelnek, ne tapadjanak nagyon össze.

Megkenjük tojással, kelesztjük kb.30 percet és megsütjük 180 fokon.

Szerkesztés dátuma: szerda, 2012. február 1. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,559


   


Tetszik