Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.

 

Diós mézes

Diós mézes

Hozzávalók

Tészta

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió
  • 25 dkg porcukor
  • 4 tojás
  • 3 evőkanál méz
  • 1 evőkanál szódabikarbóna

Töltelék

  • 10 dl tejföl
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg darált dió
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

A tészta hozzávalóit előző nap összegyúrjuk, négy részre osztjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap vajazott, enyhén lisztezett tepsi hátulján elnyújtjuk és 200°C-on világosbarnára sütjük.

A tölteléket a lapok közé tesszük.

Ha kész, csokimázat teszünk a tetejére.

Fehér és barna csokit olvasztunk fel, foltosan csorgatjuk a tetejére és villával összehúzzuk.

Szerkesztés dátuma: péntek, 2012. szeptember 21. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,727

Forrás:
www.otletkonyha.hu


   


Tetszik