Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.

 

Diós-narancsos kalács

Diós-narancsos kalács

Hozzávalók

  • 3 csupor liszt (45 dkg)
  • 1 1/2 csupor olaj (2,5 dl) vagy 25 dkg vaj
  • 4 tojás
  • 1 1/4 csupor porcukor (30 dkg)
  • 1 narancs leve és reszelt héja
  • rum eszencia
  • vanília eszencia
  • 1 csupor mazsola, vagy vörös áfonya (lehet mindkettő)
  • 15 dkg dió
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 nagy kanál cukrozott narancshéj

Elkészítés

A tojásokat összekevered a cukorral és a porcukorral, az olajat apránként kavarod bele mint a majonéz elkészítésénél, majd jól összekevered.

                                        

Következnek az eszenciák, a narancs leve és reszelt héja.

A lisztet átszitálod a sütőporral és utána ezt is hozzáadod a többihez. Jól elkevered.

A darabosra darált diót és a mazsolát is hozzákevered.

Ezt a keveréket egy kivajazott és lisztezet sütőformába teszed, vagy egy olyan tepsibe, amit előzőleg sütőpapírral tapétáztál ki.

Előmelegített sütőbe 200°C-on 20 percig sütöd, majd a hőmérsékletet 180°C-ra csökkented.

Kb. 1 órát kell sütni. Leteszteled egy fogvájóval és ha jó, kiveszed és hagyod hűlni.

                                        

Szerkesztés dátuma: szombat, 2012. szeptember 22. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,357

Forrás:
www.otletkonyha.hu


   


Tetszik