Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.

 

Barackos mákfelfújt

Barackos mákfelfújt

Hozzávalók

  • 2 tojás
  • 25 dkg darált mák
  • 10-15 dkg porcukor
  • 25 dkg áttört túró
  • 1,5 dl sűrű tejföl
  • 1 nagy konzerv őszibarack
  • 3 dkg mandula

Elkészítés

  1. A barackot jól lecsepegtetjük.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk.
  3. A tojássárgáját a mákkal, a porcukorral, a túróval és a tejföllel jól elkeverjük.
  4. A tojásfehérjét habbá verjük, majd óvatosan a mákos masszához keverjük.
  5. A masszát egy tűzálló tálba töltjük, tetejét barackkal kirakjuk, mandulával megszórjuk.
  6. 200 fokos sütőben kb. 50 percig sütjük.
Szerkesztés dátuma: szombat, 2012. szeptember 22. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,329

Forrás:
www.otletkonyha.hu


   


Tetszik