Hozzávalók:
- 1 nagy fej karfiol
- 4,5 dl tejföl
- 1 pohár főtt rizs
- 40 dkg darált marhahús
- hagyma
- fokhagyma
- őrölt bors
- őrölt kömény
- majoránna
- só
- olaj
- 6-8 dkg reszelt sajt
- 1 tojás
- 8 szelet szalonna
- 2 db zsemle
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A rizst is megfőzzük. A darált húst összekeverjük a hagyma, fokhagyma, só, fűszerek, áztatott kifacsart zsemle, tojás összetevőkkel, és kicsi fasírtgolyókat formálunk, forró olajban kisütjük.
Egy tepsibe belenyomkodjuk a karfiolt, elsimítjuk, meghintjük egy kis őrölt borssal, sóval, és erre kerül a leszűrt főtt rizs, amit szintén elsimítunk, lenyomkodunk. A kisült húsgolyókat erre rakjuk, majd meglocsoljuk a tejföl, tojás, reszelt sajt keverékével. A tetejét vékony szalonnaszeletekkel díszítjük, és 180 fokon 45 percig sütjük.