Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.

 

Húsgolyókkal rakott karfiol

Húsgolyókkal rakott karfiol

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej karfiol
  • 4,5 dl tejföl
  • 1 pohár főtt rizs
  • 40 dkg darált marhahús
  • hagyma
  • fokhagyma
  • őrölt bors
  • őrölt kömény
  • majoránna
  • olaj
  • 6-8 dkg reszelt sajt
  • 1 tojás
  • 8 szelet szalonna
  • 2 db zsemle

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A rizst is megfőzzük. A darált húst összekeverjük a hagyma, fokhagyma, só, fűszerek, áztatott kifacsart zsemle, tojás összetevőkkel, és kicsi fasírtgolyókat formálunk, forró olajban kisütjük.

                                          

                                         

Egy tepsibe belenyomkodjuk a karfiolt, elsimítjuk, meghintjük egy kis őrölt borssal, sóval, és erre kerül a leszűrt főtt rizs, amit szintén elsimítunk, lenyomkodunk. A kisült húsgolyókat erre rakjuk, majd meglocsoljuk a tejföl, tojás, reszelt sajt keverékével. A tetejét vékony szalonnaszeletekkel díszítjük, és 180 fokon 45 percig sütjük.

                                         

Szerkesztés dátuma: hétfő, 2012. szeptember 24. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,865

Forrás:
www.mindmegette.hu


   


Tetszik