Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.

 

Pöttyöske (pudingos süti)

Pöttyöske (pudingos süti)

Hozzávalók:

  • 8 tojásból piskóta
  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • rumaroma
  • kevés málnaszörp
  • 1 evőkanál kakaópor

A krémhez:

  • 3 dl tej
  • 2 csomag vaníliás puding
  • 25 dkg Rama margarin
  • 30 dkg porcukor
  • 1 vérnarancs aroma

Elkészítés:

8 tojásból piskótát sütünk, majd félbevágjuk, és a széleit 2 cm szélességben körben levágjuk.

A darált háztartási kekszet, a tészta levágott széleit, a rumaromát, kevés málnaszörpöt és 1 evőkanál kakaóport összedolgozunk, hogy szép barna legyen, de se kemény, se lágy ne legyen. Rudakat formálunk belőle. Félretesszük.

A krémhez 3 dl tejjel megfőzzük a 2 csomag vaníliás pudingot. A margarint 30 dkg porcukorral és a vérnarancsaromával kikeverjük, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük.

A sütit összeállítjuk: az egyik piskótalapra rákenjük a krémet, és a rudakat ráhelyezzük szép sorjába. Rátesszük a másik piskótát és porcukorral meghintjük.

Hosszúkás szeletekre vágva tálaljuk.

Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2012. szeptember 30. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,500

Forrás:
www.mindmegette.hu