Hozzávalók:
- 22 dkg liszt
- 5 tojássárgája
- 5 dkg Rama margarin
- 3 dkg kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg cukor
- 16 evőkanál tej
A habhoz:
- 5 tojásfehérje
- 18 dkg porcukor
A tetejére:
- 5 dkg csokoládé vagy tortabevonó
- 1 evőkanál olaj
Elkészítés:
A cukrot a margarinnal és a tojássárgákkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a liszt+kakaópor+sütőpor keveréket és a tejet, majd ezzel is simára keverjük. A hagyományos piskótatésztánál sűrűbb masszát kell kapnunk. Kikent, lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Ezalatt a fehérjét felverjük, majd gőz fölött tovább verjük, s közben 2-3 adagban hozzáadjuk a porcukrot.
A kisült tésztára rásimítjuk a habot, és ha még nem elég kemény, vissza lehet tenni 5-10 percig a sütőbe.
A tetejére a fél tábla csokit megolvasztjuk az olajjal, és evőkanállal rácsurgatjuk a habra.
Megjegyzés:
Csokis is, habos is, és az egész tepsi (23×36 cm)