Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.

 

Mentolos csokitorta

Mentolos csokitorta

Hozzávalók:

  • 5 tojásból sütött kakaós piskóta
  • 20 dkg mentolos csokoládé
  • 5 + 1 dl tejszín
  • 2 csomag habfixáló

Elkészítés:

Elkészítjük a krémet: 5 dl tejszínt felteszünk lassú tűzön melegedni (vigyázzunk, ne forrjon!), beletördeljük a 20 dkg mentolos csokit, és folyamatos kevergetés mellett addig melegítjük, míg a csokoládé teljesen felolvad benne. Ekkor levesszük a tűzről, és hagyjuk teljesen kihűlni, néha megkeverjük.

Hűtőbe tesszük 1-2 órára, hogy alaposan lehűljön, majd a hűtőből kivéve a 2 csomag habfixáló hozzáadásával kemény habbá verjük. A fennmaradó 1 dl tejszínt is felverjük.

A kakaós piskótát 3 részre vágjuk, és a mentolos csokikrémmel laponként megkenjük, úgy elosztva, hogy a külsejére is maradjon. A felvert tejszínnel és mentolos csokilapocskákkal díszítjük.

Megjegyzés:

Mivel nem vajalapú a krém, nagyon könnyű és isteni finomság. Nehéz abbahagyni!

Szerkesztés dátuma: hétfő, 2012. október 1. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,415

Forrás:
www.mindmegette.hu


   


Tetszik