Hozzávalók:
A tésztához:
- 8 db tojás
- 15 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg liszt
- 2 evőkanál keserű kakaópor
- fél csomag sütőpor
- kevés víz és olaj
A krémhez:
- 2,5 dl habtejszín
- 1,5 csomag habfixáló
- 3 evőkanál porcukor
- 8 evőkanál mogyorókrém
Valamint:
- tejszínhab
- olvasztott csokoládé
Elkészítés:
A tésztához a 8 tojássárgáját a 15 dkg porcukorral, a 2 csomag vaníliás cukorral és egy kevés vízzel habosra keverem. Hozzáadom a 15 dkg lisztet, a 2 evőkanál kakaóport, a fél csomag sütőport és a kevés olajat, összekeverem. A fehérjéket jó kemény habbá verem, majd óvatosan a masszához adagolom, és megsütöm.
Hagyom kihűlni.
A krémhez a tejszínt a habfixálóval felverem, és porcukorral ízesítem. A szobahőmérsékletű mogyorókrémhez adom és kikeverem.
A piskótát 3 részre vágom, mind a 3 lapot megkenem egyenletesen a krémmel. Az oldalát felvert tejszínnel vonom be, míg a tetejét olvasztott csokoládéval kenem meg.
Megjegyzés:
A mogyorós krémből készíthetünk rá halmocskákat, illetve díszíthetjük mutatós bonbonokkal.