Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.

 

Mogyorókrémes torta

Mogyorókrémes torta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 8 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg liszt
  • 2 evőkanál keserű kakaópor
  • fél csomag sütőpor
  • kevés víz és olaj

A krémhez:

  • 2,5 dl habtejszín
  • 1,5 csomag habfixáló
  • 3 evőkanál porcukor
  • 8 evőkanál mogyorókrém

Valamint:

  • tejszínhab
  • olvasztott csokoládé

Elkészítés:

A tésztához a 8 tojássárgáját a 15 dkg porcukorral, a 2 csomag vaníliás cukorral és egy kevés vízzel habosra keverem. Hozzáadom a 15 dkg lisztet, a 2 evőkanál kakaóport, a fél csomag sütőport és a kevés olajat, összekeverem. A fehérjéket jó kemény habbá verem, majd óvatosan a masszához adagolom, és megsütöm.

Hagyom kihűlni.

A krémhez a tejszínt a habfixálóval felverem, és porcukorral ízesítem. A szobahőmérsékletű mogyorókrémhez adom és kikeverem.

A piskótát 3 részre vágom, mind a 3 lapot megkenem egyenletesen a krémmel. Az oldalát felvert tejszínnel vonom be, míg a tetejét olvasztott csokoládéval kenem meg.

Megjegyzés:

A mogyorós krémből készíthetünk rá halmocskákat, illetve díszíthetjük mutatós bonbonokkal.

Szerkesztés dátuma: hétfő, 2012. október 1. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,045

Forrás:
www.mindmegette.hu


   


Tetszik