Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.

 

Árvácska süti

Árvácska süti

Hozzávalók:

A rózsaszín tésztához:

  • 2 egész tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 1 csomag puncs ízű pudingpor

A sárga tésztához:

  • 2 egész tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 1 csomag vanília ízű pudingpor

A barna tésztához:

  • 4 egész tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csomag csokoládé ízű pudingpor

A krémhez:

  • 4 dl tej
  • 1 csomag vanília ízű pudingpor
  • 25 dkg Rama margarin
  • 25 dkg porcukor

Elkészítés:

A tésztákat külön-külön készítjük el a következők szerint: a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőport és a pudingport, majd belekeverjük a tojásfehérjék felvert habját.

A rózsaszín és a sárga tésztát kivajazott, lisztezett őzgerincformába öntjük és megsütjük.

A barna tésztát nagyméretű vajazott, lisztezett tepsibe öntjük és megsütjük, sütés után feltekerjük, mint a piskótatekercset.

A sárga és rózsaszín rudakat összefordítjuk, és a szétnyitott barna tésztára tesszük, újra feltekerjük, hogy együtt hűljenek ki.

Eközben a krémhez a tejből és a pudingporból krémet főzünk. A margarint a porcukorral habosra dolgozzuk, majd a kihűlt krémhez keverjük.

A barna lapot kiterítjük és rákenjük a krém egy részét. A színes rudakat hosszában kettévágjuk, és krémmel összeragasztunk 1 rózsaszínt 1

sárgával. Egy felemás rudat helyezünk a barna tésztára, rákenjük a maradék krémet, erre rátesszük a másik felemás rudat, majd feltekerjük. Alufóliával jól összefogjuk, és hűtőbe tesszük.

Néhány óra múlva szeletelve tálaljuk.

Szerkesztés dátuma: hétfő, 2012. október 1. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 2,125

Forrás:
www.mindmegette.hu


   



Megjegyzések

Lorincz Klara
péntek, 2015. november 27. 18:27
De jól néz ki!!