Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.

 

Kefires búvár túrós

Kefires búvár túrós

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 35 dkg liszt
  • 18 dkg kristálycukor
  • 2 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 db tojás
  • 2 pohár kefir
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1,5 dl étolaj

A tetejére:

  • 25 dkg túró
  • 12 dkg Rama margarin
  • 1 db tojás
  • 6 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A tésztához a lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát, a kakaóport, a tojást, a kefirt, a vaníliás cukrot és az étolajat összekeverjük. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.

A túrót elkeverjük a margarinnal, a tojással, a cukorral és a vaníliás cukorral. A túrót kis rakásokban a tésztára halmozzuk.

Előmelegített, 170 Celsius-fokos sütőben 35-40 percig sütjük.

Szerkesztés dátuma: hétfő, 2012. október 1. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,270

Forrás:
www.mindmegette.hu


   


Tetszik