Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.

 

Bounty torta

Bounty torta

Hozzávalók:

egy 26 cm-es tortaformához:

  • 8 tojás
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 2 mokkáskanál sütőpor
  • 4 evőkanál liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg étcsokoládé (tejcsoki is lehet)
  • csipet só

Elkészítés:

A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük habbá, majd kanalanként adjuk hozzá a kristálycukrot. Ezután óvatosan forgassuk a habba a kókuszreszeléket és a sütőporral elkevert lisztet. Öntsük formába, és előmelegített sütőben süssük közepes lángon, amíg a teteje picit megpirul. (Ne süssük túl sokáig, mert akkor kiszárad, úgy jó, ha picit ragacsos marad a tészta.)

A krémhez a csokoládét a vajjal gőz fölött olvasszuk meg. A tojások sárgáját a porcukorral fehéredésig keverjük, majd öntsük bele a langyosra hűlt csokoládéba. Ezzel vonjuk be a tortát.

Hűtőben pár óráig pihentessük (legjobb egy éjszakán át), hogy a csokikrém megszilárduljon.

Megjegyzés:

Aki szereti a Bounty csokit, szerintem nem fog csalódni. Nagyon tömény, de isteni finom sütemény.

Szerkesztés dátuma: hétfő, 2012. október 1. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,482

Forrás:
www.mindmegette.hu


   


Tetszik