Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.

 

Sacher torta zabpehellyel

Sacher torta zabpehellyel

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 5 tojásfehérje
  • 7 tojássárgája
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál olaj
  • 15 dkg étcsokoládé (jó minőségű)
  • 1 evőkanál holland kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12 dkg cukor
  • 25 dkg teljes kiőrlésű zabpehely
  • fél csomag sütőpor
  • 1 narancs reszelt héja
  • 380 ml baracklekvár (házi)

A csokimázhoz:

  • 2 tojásfehérje
  • 5 dkg vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 15 dkg étcsokoládé (jó minőségű)

A díszítéshez:

  • pár kocka fehércsoki
  • színes cukorszív

Elkészítés:

  1. A tésztához a tojásokat szétválasztom, a fehérjét pici sóval és kevés cukorral kemény habbá verem.
  2. A sütőt előmelegítem 170 C fokra.
  3. Egy másik, nagyobb tálban a puha vajat, a tojássárgákkal és az olvasztott csokival jól kikeverem, hozzáadom a többi alapanyagot legvégén keverem bele a sütőporral elkevert zabpelyhet.
  4. Egy 28 cm-es kerek kapcsos formát sütőpapírral kibélelek, ebbe öntöm a tésztát, és kb. 45 percig sütöm. Tűpróbát végzek. A tésztáról leveszem a tortaformát, és hagyom kihűlni.
  5. Ha kihűlt, elfelezem, és vastagon megkenem finom sárgabaracklekvárral. Ráteszem a tetejét, lenyomkodom, és a tetejét is megkenem lekvárral.
  6. A tészta elég törékeny, nagyon óvatosan kell vele bánni.
  7. Elkészítem a csokimázat: egy hőálló tálban a 2 tojásfehérjét a porcukorral lehetőleg kemény habbá verem, majd belekeverem az olvasztott vajat és az olvasztott csokit. Vízfürdőre teszem, és addig kevergetem a gőz fölött, amíg sűrű krémet kapok.
  8. Ezt a csokimázat öntöm rá a lekváros tésztára, elsimítom, az oldalára is kenek.
  9. Díszítem a felolvasztott fehércsokival, krumpliból kifaragott S betűvel mintát nyomok a csokiba.
Szerkesztés dátuma: hétfő, 2012. október 1. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,212

Forrás:
www.mindmegette.hu


   


Tetszik