Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.

 

Csíkos csokitorta

Csíkos csokitorta

Hozzávalók:

  • 12,5 dkg vaj
  • 25 dkg liszt
  • 7,5 dkg porcukor
  • 1 rúd vanília
  • 2 tojássárgája
  • bab a sütéshez

Az étcsokis krémhez:

  • 30 dkg étcsoki
  • 3,75 dl tejszín
  • 3 szem kardamom
  • 1 evőkanál édesgyökér-por

A fehércsokis krémhez:

  • 20 dkg fehércsoki
  • 1 dl tejszín
  • 8 dkg tejföl

Elkészítés:

A tésztához a vajat, a lisztet, a porcukrot, a vanília kikapart belsejét 2 evőkanál vízzel tésztává gyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és 1 órát pihentetjük.

Két sütőpapír között kinyújtjuk a tésztát, 28 centis tortaformába tesszük, megszurkáljuk, sütőpapírral befedjük, rászórjuk a babot, és 200 fokon 8 percig sütjük, majd leszedjük a papírt és a babot, és további 12 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Az összetört étcsokoládét felolvasztjuk a tejszínnel gőz fölött, hozzáadjuk a mozsárban megtört kardamomot és az édesgyökeret, majd a kihűlt tésztára öntjük, hagyjuk dermedni 30 percet.

A fehércsokit is összetördeljük, majd a tejszínnel gőz felett felolvasztjuk, levesszük a tűzről, majd habverővel belekeverjük a tejfölt, majd az étcsokis rétegre öntjük. 2 órát pihentetjük, majd tálaljuk.

Szerkesztés dátuma: péntek, 2012. október 12. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,460

Forrás:
www.mindmegette.hu


   


Tetszik