Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.

 

Rizses csokoládé

Rizses csokoládé

Hozzávalók:

  • 2 dl víz
  • 25 dkg Rama margarin
  • 30 dkg cukor
  • 7 dkg kakaó
  • 27 dkg tejpor
  • puffasztott rizs

Elkészítés:

2 dl vízben a margarint és a cukrot felfőzzünk. (A forrástól számított 6 percig kell főzni.) Utána langyosra hűtjük, majd belekeverünk 7 dkg kakaót, 3 csomag tejport (3x9 dkg-os) és 2 csomag puffasztott rizst. Jól összekeverjük, és vizezett, illetve folpackkal bélelt őzgerincformába öntjük. Pár óra pihentetés után kiborítjuk, majd szeleteljük.

Szerkesztés dátuma: kedd, 2012. október 30. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,322

Forrás:
www.mindmegette.hu


   


Tetszik