A recept hozzávalói (6 személyre)
A tésztához:
- 60 dkg liszt
- 3 db tojássárgája
- 1 dl olaj
- 10 dkg cukor
- 3 dkg élesztő
- csipet só
- 3 dl tej
A töltelékhez:
- 30 dkg darált dió
- 15 dkg porcukor
- 3 evőkanál eperlekvár vagy barack lekvár
Elkészítés
Az élesztőt megfuttatjuk a cukros tejben, majd összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgákkal, sóval, cukorral, és az olajjal. Alaposan megdagasztjuk. Langyos helyen a kétszeresére kelesztjük. A megkelt tésztát lisztes deszkán fél ujjnyi vastagra nyújtjuk és a diót, a cukrot és a lekvárt összekeverjük, és a tésztára kenjük. Majd feltekerjük bejglinek, és kör alakba összefonjuk a két bejglit. Kerek formába tesszük és 160C-on megsütjük.