Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.

 

Fahéjas-szegfűszeges brownie

Fahéjas-szegfűszeges brownie

A recept hozzávalói (6 személyre)

  • 30 dkg étcsokoládé
  • 25 dkg Rama + a formába
  • 12.5 dkg cukor
  • 12.5 dkg nádcukor
  • 3 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 10 dkg dió
  • 6 dkg liszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 6 dkg kakaópor + a tetejére
  • 1 csipet só
  • 0.25 kiskanál őrölt fahéj + a tetejére
  • 0.25 kiskanál őrölt szegfűszeg

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Az apró darabokra tört csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, majd félretesszük.

A Ramát a kétféle cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk az enyhén felvert tojásokat, a tojássárgáját és az apróra vágott diót, és alaposan összedolgozzuk

Óvatosan összekeverjük az olvasztott csokoládéval, majd hozzászitáljuk a lisztet, a sütőport, a kakaót és a sót, végül hozzáadjuk a fahéjat és a szegfűszeget, és óvatosan összedolgozzuk.

A tésztát egy Ramával vékonyan kikent és sütőpapírral

kibélelt tortaformába kanalazzuk, elsimítjuk a tetejét, majd készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük). Amikor kissé kihűlt, megszórjuk egy kis kakaóval és fahéjjal, és kockákra vágva tálaljuk.

 

Szerkesztés dátuma: hétfő, 2012. december 17. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,170

Forrás:
www.receptvarazs.hu


   


Tetszik