Lélekbuvár - Legújabb cikkek

   

Félelem (1,0)
Irodalom » Ruth Minshull: Érzelmek
Félelem: A közelgő veszély, fájdalom, katasztrófa vagy hasonló okozta riadalom vagy a nyugtalanság érzése, rettegés, rémület, balsejtelem. – The American Heritage Dictionary  "Vigyázz, Fred, lassíts! Figyeld ott azt a kocsit, Fred! Jobb lesz, ha a baloldali sávban maradsz, Fred! Nyolc háztömbnyire innen kell lekanyarodnunk. Az a kutya kiszaladhat.
Együttérzés (szimpátia) (0,9)
Irodalom » Ruth Minshull: Érzelmek
Együttérzés (szimpátia): A személyek vagy dolgok között fellépő olyan kapcsolat vagy vonzalom, amelyben az egyiket érő hatások ennek megfelelően érintik a másikat is. Az a tett vagy képesség, hogy egy másik személy érzéseit vele megosszuk vagy azt megértsük. A sajnálat és a szomorúság érzése vagy kimutatása a másik gyötrelme iránt.
Kiengesztelés (0,8)
Irodalom » Ruth Minshull: Érzelmek
Kiengesztelés: megbékít és jóindulatúvá tesz, megnyeri magának. – Webster's Collegiate Dictionary Néhány évvel ezelőtt a család egyik idősebb barátja munka után gyakran meghívott az otthonába vacsorára. A hölgy figyelmes, nagylelkű és kitűnő szakács volt.
Bánat (0,5)
Irodalom » Ruth Minshull: Érzelmek
Bánat: erőteljes lelki fájdalom, mély megbánás, átható szomorúság, stb. – The American Heritage Dictionary Mildred mindig a házaséletére panaszkodott. "A férjem nem szeret engem. Nagyon rosszul bánik velem, én pedig az egész karrieremet feláldoztam érte. Amikor egyedül éltem, akkor minden sokkal jobb volt.
Jóvátétel (0,375)
Irodalom » Ruth Minshull: Érzelmek
Jóvátétel: Egy sértés vagy megbántás kárpótlásként helyrehozása vagy megfizetése – The American Heritage Dictionary Lucy úgy dönt, hogy többé nem találkozik Oliverrel. A fiú össze van törve. Zokogva és az önsajnálatba temetkezve megfogadja: "Mindent megteszek, hogy elérjem, hogy újra szeress engem." Felhívja, ajándékokat és könyörgő leveleket küld neki.
Apátia (0,05)
Irodalom » Ruth Minshull: Érzelmek
Apátia: 1. Az érzelmek vagy az érzések hiánya. 2. Az általában lelkesítőnek, érdekesnek vagy megindítónak talált dolgok iránti érdeklődés hiánya; közömbösség. – The American Heritage Dictionary  "Most egy másik úton járok" – mondta egy fiatalabb barátom. "Semmi sem zavar, úgy fogadom el az életet, ahogy az jön. Sokkal érettebbé váltam az utolsó néhány hónapban.
Az érzelmi tónusskála
Irodalom » Ruth Minshull: Érzelmek
Ha már eleve nem kedvelsz valakit, akkor nincs szükséged a tónusskálára ahhoz, hogy megtudd, hogy valami nincs rendben (vele, természetesen), de legalább jó magyarázatot ad az érzéseidre és jó ürügyet szolgáltat arra, hogy legközelebb miért ne hívd meg vendégségbe.
A közös nevező
Irodalom » Ruth Minshull: Érzelmek
"Az ember alapvető természete nem gonosz, hanem jó. Viszont közé és a jóság közé a félelem, a düh és az elnyomás került." L. Ron Hubbard, A szabad ember, Ability 232. Egy bölcs személy egyszer azt mondta, hogy nincs két pontosan egyforma ember, és ezért örökké hálásak lehetünk.
Bevezetés - A dzsungelből kivezető út
Irodalom » Ruth Minshull: Érzelmek
Forrás: szabadzona.hu  Nem tudom, hogy a tízes éveid elején mi kötötte le a gondolataidat, de én általában azzal foglaltam el magam, hogy sértegetésben megpróbáltam felülmúlni a bátyáimat.
Leonard & Smisek személyiségteszt
Személyiségtesztek »
A következőkben kérdéseket olvashatsz a viselkedésedről és érzéseidről. Olvasd el a kérdéseket, és döntsd el, igazak-e Rád nézve a bennük foglaltak, vagy nem. Ne tölts sok időt a gondolkodással. Az első reakciód a fontos, nem a hosszas gondolkodás. Itt nincsenek jó és rossz válaszok. Ez nem az ész vagy más adottságok felmérése, hanem csupán a viselkedésed sajátságainak kimutatása.

419 cikk | 6 / 42 oldal