Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.

 

2012

hétfő, 2012. október 1. 09:54, Nézettség: 1099

Hozzávalók: A tésztához: 11 evőkanál kristálycukor 11 evőkanál ét olaj 15 evőkanál tej 15 evőkanál liszt 2 evőkanál kakaópor 4 tojás 1 csomag sütőpor A túrós töltelékhez: 50 dkg túró 4 evőkanál búzadara 1 egész tojás 20 dkg kristálycukor 1 csomag vaníliás cukor reszelt citromhéj A mázhoz: 10 dkg tortabevonó csokoládé Elkészítés: A tésztához a tojás...

hétfő, 2012. október 1. 09:50, Nézettség: 1595

Hozzávalók: 20 dkg csokoládé 20 dkg vaj 16 dkg porcukor 1 csésze erős kávé 1 csomag vaníliás cukor A díszítéshez: tortadara Elkészítés: A csokoládét összetörjük, és vízfürdőn összeolvasztjuk a kávéval. Ha már teljesen sima, adjuk hozzá a habosra kevert vajat, a cukrot és a vaníliát, közben állandóan keverjük. Megtöltjük a keverékkel a sütőpapírral bélelt formát.

vasárnap, 2012. szeptember 30. 22:44, Nézettség: 1292

Hozzávalók: egy 25×39 cm-es tepsihez: A tésztához: 30 dkg finomliszt 1 csomag sütőpor 18 dkg kristálycukor 22,5 dkg vaj 6 db tojássárgája A tepsi kikenéséhez: vaj liszt A töltelékhez: 8-10 evőkanál baracklekvár 25 dkg csokoládé (rumos-kakaós szeletet használtam) 20 dkg darát dió 10 dkg darált háztartási keksz 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor 1 csomag cs...

vasárnap, 2012. szeptember 30. 22:39, Nézettség: 1674

Hozzávalók: 30 dkg durvára darált dió 15 dkg durvára darált kandírozott narancshéj 20 dkg barna cukor 12 dkg vaj 1 púpos evőkanál liszt 2 dl tejszín 2 kupaknyi rózsavíz (el is maradhat) 4 kupaknyi fehér rum őrölt fahéj ízlés szerint A mázhoz: 20 dkg étcsoki (pasztilla) kevéske olaj Elkészítés: Az alapanyagokat a liszt kivételével egy edényben lassan, keverg...

vasárnap, 2012. szeptember 30. 22:32, Nézettség: 1514

Hozzávalók: 8 tojásból piskóta 25 dkg darált háztartási keksz rumaroma kevés málnaszörp 1 evőkanál kakaópor A krémhez: 3 dl tej 2 csomag vaníliás puding 25 dkg Rama margarin 30 dkg porcukor 1 vérnarancs aroma Elkészítés: 8 tojásból piskótát sütünk, majd félbevágjuk, és a széleit 2 cm szélességben körben levágjuk.

vasárnap, 2012. szeptember 30. 22:29, Nézettség: 1429

Hozzávalók: 50 dkg liszt 1 egész tojás 2 db tojássárgája 3 dkg élesztő 1 mokkáskanál cukor 1 evőkanál porcukor 6 evőkanál olvasztott vaj tej csipet só A csigák lekenéséhez: 1 tojássárgája 1 dl tej 1 teáskanál cukor 1 csomag vaníliás cukor A töltelékhez: 2 csomag csokoládés pudingpor ízlés szerint mennyiségű cukor 5 dl tej Elkészítés: Az élesztőt fé...

vasárnap, 2012. szeptember 30. 22:25, Nézettség: 1820

Hozzávalók: A tésztához: 8 db tojás 18 dkg cukor 20 dkg liszt 1/2 dkg kakaópor 2 evőkanál darált dió késhegynyi sütőpor A krémhez: 5 dl tej 25 dkg kristálycukor 8 dkg vaníliás pudingpor 5 db tojásfehérje 2 cl rum 10 dkg darált dió 4 dkg mazsola A díszítéshez: 25 dkg tejszínhab 5 dkg csokoládé Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztjuk.

vasárnap, 2012. szeptember 30. 10:16, Nézettség: 1348

Hozzávalók: A tésztához: 7 tojás 7 evőkanál cukor 2 evőkanál holland kakaópor 2 evőkanál olaj 6 evőkanál liszt 1 csomag vaníliás cukor 1 csomag sütőpor pici őrölt fahéj só A krémhez: 4 dl habtejszín 1 db tej 4 evőkanál cukor 5 evőkanál holland kakaópor 2 csomag vaníliás cukor 1,5 csomag zselatin fix rumaroma A meggyzseléhez: 1 üveg meggybefőtt 3 db...

vasárnap, 2012. szeptember 30. 10:10, Nézettség: 1274

Hozzávalók: 5 evőkanál kakaópor 4 evőkanál forró víz 3 evőkanál + 1,5 bögre cukor (1 bögre=3 dl) 2 evőkanál + 1/2 bögre olaj 2 és 1/4 bögre finomliszt 1 evőkanál sütőpor 1 teáskanál só 3/4 bögre hideg víz 7 tojás 1 evőkanál reszelt narancshéj A narancsos mázhoz: 1/2 bögre vaj 2 bögre porcukor 2 evőkanál narancslé 1/2 teáskanál frissen reszelt narancshéj E...

vasárnap, 2012. szeptember 30. 10:07, Nézettség: 1176

Hozzávalók: 20 dkg étcsokoládé 25 dkg vaj 20 dkg porcukor 6 db tojás 10 dkg liszt 1 teáskanál sütőpor 10 dkg durvára darált dió 10 dkg darált dió 1 kiskanál fahéj A tetejére: 2 dl baracklekvár 10 dkg étcsokoládé 5 dkg fehér csokoládé 2 evőkanál étolaj Elkészítés: A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk.

295 bejegyzés | 13 / 30 oldal « 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 »