Hozzávalók:
A tésztához:
- 11 evőkanál kristálycukor
- 11 evőkanál ét olaj
- 15 evőkanál tej
- 15 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 4 tojás
- 1 csomag sütőpor
A túrós töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 4 evőkanál búzadara
- 1 egész tojás
- 20 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
A mázhoz:
- 10 dkg tortabevonó csokoládé
Elkészítés:
A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalókat, a legvégén a habbá vert tojásfehérjét. Kikent, lisztezett, közepes nagyságú tepsibe tesszük.
A túrót elkeverjük a búzadarával, a tojással, a cukrokkal és a citromhéjjal. Kiskanállal gombócokat formálunk, és a tepsiben lévő tésztára rakjuk, ami természetesen lesüllyed, és sütés után - ha kihűlt - felvágva tarka lesz. Előmelegített sütőben megsütjük, hagyjuk kihűlni.
A tortabevonót felolvasztjuk, bevonjuk a süteményt. Ha még mutatósabbá szeretnénk tenni, olvasztott fehér csokival megpöttyözhetjük a tetejét.