Tejfölös csokoládétorta körtével


Tejfölös csokoládétorta körtével

Hozzávalók

A tésztához:

  • 5 tojás
  • 125g cukor
  • 1 evőkanál kakaó
  • 80g liszt
  • 50g kukoricakeményítő
  • 75g kesernyés reszelt étcsokoládé

A töltelékhez:

  • 400g tejföl
  • 250g krémsajt
  • 80g vaníliás cukor
  • 75g reszelt csokoládé
  • 2 cs. zselatin
  • 1-2 evőkanál porcukor

A díszítéshez:

  • 6 körte
  • 350 ml édes vörösbor
  • 250g cukor
  • 1 fahéj rúd
  • 1 kiskanál bor aroma

Elkészítés

  1. A tésztájához jól össze kell verjük a tojásfehérjét egy kis sóval majd cukorral.
  2. Hozzáadjuk a tojássárgáját, az átszitált lisztet és összekeverjük a sütőporral és a kukoricakeményítővel.
  3. Kiolajozunk egy tortaformát majd kibéleljük sütőpapírral.
  4. Beleöntjük a tésztát, a tetejét megszórjuk reszelt csokoládéval és hagyjuk sütni kb. 20 percet közepes lángon egy előmelegített sütőben. Hagyjuk kihűlni a tésztát majd vízszintesen két egyenlő részre vágjuk
  5. Összekeverjük a krémsajtot a tejföllel majd hozzáadjuk a cukrot, a 100 ml hideg vízben feloldott zselatint és a reszelt csokoládét.
  6. Meghámozzuk a körtéket, ketté vágjuk és eltávolítjuk a magházat.
  7. Egy magasabb tálban felforraljuk a vörösbort a cukorral, a fahéjjal és a forralt bor aromákkal. Amikor a bor forrni kezd belehelyezzük a körtéket és egyet egészben hagyunk. Időnként megkeverjük és hagyjuk főni 20 percet (ha a körte puhább akkor csak 10 percet hagyjuk).
  8. Hagyjuk kihűlni a körtéket. Amikor kihűltek egy szűrőbe tesszük, hogy lecsepegjen és a szirupot félre tesszük.
  9. Egy kivehető gyűrű formában a következő képpen állitjuk össze a tortát: elhelyezzük az első tésztalapot, raöntjük a krémsajtot, majd a második tésztlapot is elhelyezzük amit megszúrúnk egy egy helyen a villával. Egy fél körtével díszítjük a szélét. Az egész körtét a torta közzepére helyezzük és a tetejére ráöntjük a zselatint amit a csomagoláson lévő útmutatás alapján elkészítünk a forralt borral.                                         

Felszolgálás

Legalább 2 órát a hűtőben tartjuk majd vékony szeletekre vágjuk.

          


Szerkesztés dátuma: péntek, 2012. szeptember 21. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 828 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Tarka szelet (bocimobil, búvár túrós) Következő cikk: Tejfölös krémes

Forrás:
www.otletkonyha.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: