Hozzávalók:
- 20 dkg étcsokoládé
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 6 db tojás
- 10 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 10 dkg durvára darált dió
- 10 dkg darált dió
- 1 kiskanál fahéj
A tetejére:
- 2 dl baracklekvár
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 dkg fehér csokoládé
- 2 evőkanál étolaj
Elkészítés:
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. A lisztet a darált és a durvára vágott dióval, a sütőporral és a fahéjjal összekeverjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, a tojássárgákkal, és az olvasztott, kihűlt csokoládéval.
Amikor habos, láthatóan kivilágosodó krémet kapunk, belekeverjük a sütőporos-lisztes-diós keveréket. Majd óvatosan beleforgatjuk a tojások keményre vert habját.
Sütőpapírral bélelt tepsibe (25×39 cm-es) simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. A sütőből kivéve azonnal megkenjük a felmelegített baracklekvárral.
A mázhoz a csokikat vízgőz felett, külön-külön, olajjal elkeverve felolvasztjuk. Először a barna csokival kenjük le a sütemény tetejét, majd 3 cm távolságra hosszanti irányban fehér csokit csíkban folyatunk egy kanál segítségével a barna csokira. Egy kés hegyével a fehér csokit jobbra-balra húzogatjuk, így alakul ki a tetején a márványos felület.
Késsel bejelöljük a félig dermedt csokibevonaton a szeletek helyét.
Megjegyzés:
Aki szereti 1 teáskanál őrölt gyömbért is tehet a tésztába. A sütemény 2 hétig eláll, dobozba csomagolva.