Márványos csokis-diós kocka


Márványos csokis-diós kocka

Hozzávalók:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 6 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 10 dkg durvára darált dió
  • 10 dkg darált dió
  • 1 kiskanál fahéj

A tetejére:

  • 2 dl baracklekvár
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítés:

A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. A lisztet a darált és a durvára vágott dióval, a sütőporral és a fahéjjal összekeverjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, a tojássárgákkal, és az olvasztott, kihűlt csokoládéval.

Amikor habos, láthatóan kivilágosodó krémet kapunk, belekeverjük a sütőporos-lisztes-diós keveréket. Majd óvatosan beleforgatjuk a tojások keményre vert habját.

Sütőpapírral bélelt tepsibe (25×39 cm-es) simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. A sütőből kivéve azonnal megkenjük a felmelegített baracklekvárral.

A mázhoz a csokikat vízgőz felett, külön-külön, olajjal elkeverve felolvasztjuk. Először a barna csokival kenjük le a sütemény tetejét, majd 3 cm távolságra hosszanti irányban fehér csokit csíkban folyatunk egy kanál segítségével a barna csokira. Egy kés hegyével a fehér csokit jobbra-balra húzogatjuk, így alakul ki a tetején a márványos felület.

Késsel bejelöljük a félig dermedt csokibevonaton a szeletek helyét.

Megjegyzés:

Aki szereti 1 teáskanál őrölt gyömbért is tehet a tésztába. A sütemény 2 hétig eláll, dobozba csomagolva.


Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2012. szeptember 30. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 717 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Mars csoki torta 2 Következő cikk: Mazsolás-csokis kuglóf

Forrás:
www.mindmegette.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: