Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.

 

2012 -

hétfő, 2012. szeptember 24. 14:37, Nézettség: 2019

Hozzávalók: 1 fej karfiol 70 dkg pulykamell olívaolaj grillfűszer 2 dl tejföl 3 tojás só bors petrezselyem tej Elkészítés: 1.) A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és tejes vízben, amiben pici cukor és só is van, félpuhára főzzük. Lecsepegtetjük, és egy kiolajozott jénaira szedjük. 2.

hétfő, 2012. szeptember 24. 14:27, Nézettség: 1443

Hozzávalók: 4 db szép busafilé 4 db nagyobb burgonya 2 db sárgarépa olívaolaj 1 fej vöröshagyma 4 fej csiperke gomba 1 db piros paprika (kápia) 1 db hegyes zöldpaprika 2 db paradicsom bacon 1 pohár tejföl só őrölt feketebors 1/2 citrom 1 dl fehérbor trappista sajt zsemlemorzsa reszelt parmezán Elkészítés: A burgonyát héjában a sárgarépával megfőzöm, majd ...

hétfő, 2012. szeptember 24. 12:22, Nézettség: 1867

Hozzávalók: 1 nagy fej karfiol 4,5 dl tejföl 1 pohár főtt rizs 40 dkg darált marhahús hagyma fokhagyma őrölt bors őrölt kömény majoránna só olaj 6-8 dkg reszelt sajt 1 tojás 8 szelet szalonna 2 db zsemle Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A rizst is megfőzzük.

szombat, 2012. szeptember 22. 22:15, Nézettség: 1857

Hozzávalók Tortalap 10 dkg tejcsokoládé (vagy étcsokoládé tej hozzáadással) 10 dkg vaj 12 dkg kukorica pehely 10 dkg darált erdei mogyoró Krém és díszítés 8+4 zselatin lap 85 dkg őszi barack 5 dl barackos joghurt 4 dl+2 dl tejszín Elkészítés A kukoricapelyhet összetöröd és hozzá adod az aprított mogyorót. A vajat megolvasztod a csokoládéval együtt.

szombat, 2012. szeptember 22. 21:48, Nézettség: 1503

Hozzávalók 1 kg túró 2 csomag tejszínhabpor 2 csomag étkezési zselatin 2 üveg őszibarack konzerv cukor és citromlé ízlés szerint pici só Lap 20 dkg darált keksz 10 dkg olvasztott sütőmargarin 1 marék darált dió Elkészítés A darált kekszet, az olvasztott sütőmargarint és a darált diót összekeverjük és a tortaformába nyomkodjuk, majd hűtöbe rakjuk, míg megdermed.

szombat, 2012. szeptember 22. 21:44, Nézettség: 1325

Hozzávalók 2 tojás 25 dkg darált mák 10-15 dkg porcukor 25 dkg áttört túró 1,5 dl sűrű tejföl 1 nagy konzerv őszibarack 3 dkg mandula Elkészítés A barackot jól lecsepegtetjük. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgáját a mákkal, a porcukorral, a túróval és a tejföllel jól elkeverjük. A tojásfehérjét habbá verjük, majd óvatosan a mákos masszához keverjük.

szombat, 2012. szeptember 22. 20:34, Nézettség: 1465

Hozzávalók barack 200 g (darált vagy nem darált) háztartási keksz 80 g pörkölt erdei mogyoró 150 g olvasztott vaj 3 csomag zselatin 400 ml folyékony tejföl 5 evőkanál cukor Elkészítés Az érett barackokat meghámozzuk és kis darabokra vágjuk. A keményebb darabokat félretesszük, a puhábbakat mixerrel összetörjük, péppé keverjük.

szombat, 2012. szeptember 22. 12:08, Nézettség: 2022

Hozzávalók 1 tojás egy kis pohár langyos tej (kb 100 ml tej) 550-600 g liszt 1 csomag margarin (250 g) 1 csomag friss élesztő (25 g) 2 tasak vaníliás cukor 1 marék dió Elkészítés Keverd össze az élesztőt néhány kanál tejjel és egy evőkanál cukorral. Tedd a keveréket a liszt közepébe egy kis gödörbe.

szombat, 2012. szeptember 22. 11:59, Nézettség: 1439

Hozzávalók Tészta 1 kg liszt 3 tojás 12,5 dkg cukor 450 ml tej 5 dkg élesztő 50 ml olaj reszelt citromhéj egy tasak vanília cukor só 3 tojás sárgája kenegetéshez Szirup cukor méz víz vanília eszencia citrom Díszítés méz reszelt dióbél Elkészítés A lisztet egy nagy tálba teszed, belekavarsz egy kávéskanál sót.

szombat, 2012. szeptember 22. 11:50, Nézettség: 1447

Hozzávalók 600 dkg liszt 3 dl tej 50 g vaj 1 tojás 20 g élesztő só 100 g cukor 100 db dió őrölt fahéj Elkészítés Kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk az elmorzsolt élesztőt. A lisztet elkeverjük sóval, fészket készítünk bele, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, cukros tejet, tojást, olvasztott vajon, és ebből félkemény tésztát dagasztunk.

170 bejegyzés | 9 / 17 oldal « 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 »