Hozzávalók
- 1 tojás
- egy kis pohár langyos tej (kb 100 ml tej)
- 550-600 g liszt
- 1 csomag margarin (250 g)
- 1 csomag friss élesztő (25 g)
- 2 tasak vaníliás cukor
- 1 marék dió
Elkészítés
Keverd össze az élesztőt néhány kanál tejjel és egy evőkanál cukorral. Tedd a keveréket a liszt közepébe egy kis gödörbe.
Amikor elkezd kelni az élesztő, tedd rá az egész tojást, a két csomag vaníliás cukrot és a megolvasztott margarint. Keverd össze fakanállal és adagold hozzá lassan a langyos tejet.
Gyúrd jól össze, amíg nem ragad a kezedhez. Könnyű dagasztani, nem kell sokat gyúrni. Ha szükséges, adhatsz még hozzá egy kis lisztet.
Formázd golyóvá és tedd egy tálba, huzatmentes helyre, hogy keljen. Miután megnőtt, borítsd a lisztes asztalra.
Nyújtsd ki és vágd kis négyzetekre. Tegyél mendegyikre diót vagy rahátot. Formázd kiflicskékké és helyezd sütőpapíros tepsibe.
Tedd sütőbe 175 fokra, 20-30 percig.
Készen vannak, ha koccanásnál üregesnek hangzanak és aranybarnák. Forgasd meg őket forrón porcukorban.