Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.
|
2012 -szerda, 2012. szeptember 19. 14:17, Nézettség: 1858
Hozzávalók 6 személyre: 20 dkg étcsokoládé 40 dkg vaj 25 dkg cukor 4 db tojás 2 kiskanál őrölt fahéj 3 dkg kakaópor 12 dkg keksz Elkészítés A csokoládét a vajjal lassú tűzön felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, és addig kevergetjük, míg teljesen fel nem oldódik. Lang Csaba Laszlo
csütörtök, 2012. szeptember 20. 09:07
Szeretem az édeset.( tésztákban is...)
Gero Tibor
péntek, 2012. szeptember 21. 15:46
Hogy csokolades, megjobb::)!
szerda, 2012. szeptember 19. 14:10, Nézettség: 1352
Hozzávalók: 3 csomag babapiskóta 5 dl oké tejszín 2 db tojássárgája 9 evőkanál kristálycukor 3 csomag sima zselatin 1 csomag vanília puding 1 csomag mazsola 3/4 liter tej 1 üveg őszibarack befőtt 1 üveg meggybefőtt Elkészítés A 3/4 liter tejet felfőzöm a 2 tojássárgával és 5 evőkanál kristálycukorral. szerda, 2012. szeptember 19. 13:55, Nézettség: 1669
Hozzávalók 3 rúdhoz (6 személyre): 1 kg darált keksz 30 dkg porcukor 30 dkg darált dió 5 dl fekete kávé + 1-2 evőkanál kakaó ( ha kis gyerek is fogyasztja akkor cikória kávéval készítsük) 3 csomag vaníliás cukor 2 evőkanál rum (nem szükséges) A töltelékhez: 30 dkg vaj 30 dkg porcukor A díszítéshez: 1 csomag kókuszreszelék Nyújtáshoz és feltekeréshez: Egy... szerda, 2012. szeptember 19. 13:50, Nézettség: 1311
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg háztartási keksz 20 dkg étcsokoládé 40 dkg vaj 25 dkg cukor 5 dkg kakaópor 2 kiskanál fahéj 0.5 dl rum 2 dl tej Elkészítés A tejet egy nagyobb lábasba öntöm. Hozzáadom a cukrot, a kakaót, a vajat és az apróra tört étcsokoládét. Elkezdem melegíteni, folyamatosan keverem le ne égjen. 5-10 perc után hozzáadom a fahéjat és a rumot is. szerda, 2012. szeptember 19. 13:43, Nézettség: 1161
Hozzávalók 4 személyre: 3 dl tejszín 20 dkg cukor 60 dkg étcsokoládé (70%- os kakaótartalmú) 3 dkg kakaópor 6 dkg sovány tejpor 16 cl barna rum 1 db narancs reszelt héja Elkészítés A tejszínt és a cukrot óvatosan összeforraljuk. Beletesszük a csokoládét, csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport, a tejport, végül a rumot és a narancshéjat. Egy kb. szerda, 2012. szeptember 19. 13:35, Nézettség: 1488
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg darált háztartási keksz 4 evőkanál kakaópor 25 dkg margarin 20 dkg cukor 2 dl tej 1 db rumaroma 1 tábla csoki a tetejére (10 dkg) Elkészítés A kekszet beleöntjük egy tálba, és összekeverjük a kakaóporral. Egy lábasba beletesszük a margarint, a cukrot és a tejet. Lassú tűzön addig főzzük, míg a margarin és a cukor el nem olvad. szerda, 2012. szeptember 19. 13:30, Nézettség: 1070
Hozzávalók 4 személyre: 4 db tojássárgája 10 dkg cukor 3 dl tej 1 db kakaós kalács vaj a forma kikenéséhez zsemlemorzsa 1/2 üveg meggybefőtt 2 evőkanál baracklekvár A tojáshabhoz: 4 db tojásfehérje 8 dkg cukor 1 db narancs reszelt héja 1 db citrom leve Elkészítés A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. szerda, 2012. szeptember 19. 13:24, Nézettség: 1012
Hozzávalók 4 személyre: 1 evőkanál vaj 6 evőkanál finom kristálycukor 2 és 3/10 dl tej 10 dkg enyhén keserű csokoládé 5 db tojás 3 evőkanál étkezési keményítő 2 evőkanál sűrű tejszín 3 evőkanál rum 1 evőkanál porcukor Elkészítés Négy 2 dl-es vagy hat 1,5 dl-es szufléformát kikenünk vajjal, és egyenletesen beszórjuk 2 evőkanál cukorral. szerda, 2012. szeptember 19. 13:16, Nézettség: 1089
Hozzávalók 12 személyre: A tésztához: 50 dkg liszt 1 csomag sütőpor 15 dkg zsír 15 dkg cukor 1 db tojás 2 dl tejföl A krémhez: 25 dkg margarin 25 dkg porcukor 5 dl tej 2 evőkanál cukor 4 púpozott evőkanál liszt 2 csomag vaníliás cukor 2 evőkanál kakaópor ízlés szerint rumaroma 1 kg magozott meggy vagy befőtt csoki a tetejére Elkészítés A tésztához ... szerda, 2012. szeptember 19. 13:09, Nézettség: 1437
Hozzávalók 4 személyre: 2 tábla étcsokoládé 2 maréknyi zabpehely 0.5 maréknyi aszalt meggy dekorcukor Elkészítés Az aszalt meggyet jó apróra felvágom. A csokit felolvasztom gőz felett és hozzádobom a zabpelyhet és a meggyet. Kiskanállal kiadagolom kis halmokba sütőpapírra, megszórom dekor cukorral és beteszem a hűtőbe. 1 óra múlva fogyasztható. |