Meggyes-kakaós máglyarakás


Meggyes-kakaós máglyarakás

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 3 dl tej
  • 1 db kakaós kalács
  • vaj a forma kikenéséhez
  • zsemlemorzsa
  • 1/2 üveg meggybefőtt
  • 2 evőkanál baracklekvár

A tojáshabhoz:

  • 4 db tojásfehérje
  • 8 dkg cukor
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 1 db citrom leve

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A tojássárgáját cukorral habosra verjük, majd hozzáöntjük a felmelegített tejet, és belemártjuk a szeletekre vágott kalácsot.

Egy kivajazott, zsemlemorzsával megszórt sütőformában egymásra rétegezzük a beáztatott kalácsot, a lecsepegtetett meggyet és a lekvárt, majd 15 percig elősütjük.

A tojásfehérjét a cukorral vízgőz fölött addig melegítjük, míg az ujjunkkal forrónak nem érezzük, majd a tűzről levéve kihűlésig kemény habbá verjük, végül hozzáadjuk a narancshéjat és a citromlét.

A habot rákanalazzuk a kalácsos részre, kanállal átpaskoljuk a tetejét, és 180 °C-os sütőben további 8-12 percig sütjük, hogy a teteje enyhén megpiruljon.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2012. szeptember 19. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,067 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Meggyes-csokoládés sütemény Következő cikk: Méhecskék

Forrás:
www.receptvarazs.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: