Hozzávalók 4 személyre:
- 4 db tojássárgája
- 10 dkg cukor
- 3 dl tej
- 1 db kakaós kalács
- vaj a forma kikenéséhez
- zsemlemorzsa
- 1/2 üveg meggybefőtt
- 2 evőkanál baracklekvár
A tojáshabhoz:
- 4 db tojásfehérje
- 8 dkg cukor
- 1 db narancs reszelt héja
- 1 db citrom leve
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A tojássárgáját cukorral habosra verjük, majd hozzáöntjük a felmelegített tejet, és belemártjuk a szeletekre vágott kalácsot.
Egy kivajazott, zsemlemorzsával megszórt sütőformában egymásra rétegezzük a beáztatott kalácsot, a lecsepegtetett meggyet és a lekvárt, majd 15 percig elősütjük.
A tojásfehérjét a cukorral vízgőz fölött addig melegítjük, míg az ujjunkkal forrónak nem érezzük, majd a tűzről levéve kihűlésig kemény habbá verjük, végül hozzáadjuk a narancshéjat és a citromlét.
A habot rákanalazzuk a kalácsos részre, kanállal átpaskoljuk a tetejét, és 180 °C-os sütőben további 8-12 percig sütjük, hogy a teteje enyhén megpiruljon.