Méhecskék


Méhecskék

Hozzávalók

  • 200 g vaj (vagy margarin)
  • 100 g cukor
  • 50 g méz
  • 1 tojás
  • vanília
  • 2 csésze liszt
  • 80 g kukoricaliszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • fél kiskanál só
  • gyümölcszselé

Elkészítés

Elkeverjük a vajat a cukorral és a mézzel, amíg jó krémes állaga lesz. Hozzáadjuk a tojást és a vaníliát, majd simára keverjük. Hozzáöntjük az előzőleg összekevert lisztet, kukoricalisztet, sütőport és sót. Mixerrel alacsony fokozaton összekeverjük. Fóliával letakarva néhány órára a hűtőbe tesszük (vagy egy éjszakára).

A tésztát 24 részre osztjuk, mindegyik darabot oválisra formázzuk. Száraz tepsibe tesszük őket, egymástól 5 cm távolságra. 190 fokos sütőben 10-12 percig sütjük, amíg enyhén aranysárga lesz. Kivesszük a sütőből, még két percig a forró tepsiben hagyjuk, majd rácsra téve hűlni tesszük.

Gyümölcszselével díszítjük.


Szerkesztés dátuma: péntek, 2012. szeptember 21. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,206 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Meggyes-kakaós máglyarakás Következő cikk: Méhszúrás

Forrás:
www.otletkonyha.hu


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: