Hozzávalók
- 200 g vaj (vagy margarin)
- 100 g cukor
- 50 g méz
- 1 tojás
- vanília
- 2 csésze liszt
- 80 g kukoricaliszt
- 1 kiskanál sütőpor
- fél kiskanál só
- gyümölcszselé
Elkészítés
Elkeverjük a vajat a cukorral és a mézzel, amíg jó krémes állaga lesz. Hozzáadjuk a tojást és a vaníliát, majd simára keverjük. Hozzáöntjük az előzőleg összekevert lisztet, kukoricalisztet, sütőport és sót. Mixerrel alacsony fokozaton összekeverjük. Fóliával letakarva néhány órára a hűtőbe tesszük (vagy egy éjszakára).
A tésztát 24 részre osztjuk, mindegyik darabot oválisra formázzuk. Száraz tepsibe tesszük őket, egymástól 5 cm távolságra. 190 fokos sütőben 10-12 percig sütjük, amíg enyhén aranysárga lesz. Kivesszük a sütőből, még két percig a forró tepsiben hagyjuk, majd rácsra téve hűlni tesszük.
Gyümölcszselével díszítjük.