Méhszúrás


Méhszúrás

Tésztalap:

  • 50 g puha vaj,
  • 400 g liszt,
  • 150-200 ml lanygyos tej,
  • 50 g cukor,
  • 2 tojás,
  • 1 kis csomag száraz élesztő,
  • csöpnyi só.

 

Töltelék:

  • 1 csomag vanilia puding,
  • 7-8 deci tej,
  • 40 g cukor.

 

Boritás:

  • 150 g félkövér vaj,
  • 100 g cukor,
  • 1 csomag vaniliás cukor,
  • 100 g mandula szeletek,
  • 3 evőkanál tej.

 

A vaj, liszt, tej, cukor, tojás, szárazélesztő, só össze lessz gyúrva, 1 orát letakarva kelni hagyjuk.

A vajat megolvasztjuk, cukor, vanilia és mandula bele lesz keverve, pillanatokra fel lesz forralva, belejön a tej és újra forraljuk, majd kihűlni hagyjuk.

A sütőt begyújtsuk (villany-200 fok,Gáz-4 es,levegő-180 fok).

A sütőlap vékonyan meg lessz vajazva, a tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk,a vajazott lapra téve 10 percet kelni hagyjuk.

A mandulás massza a tésztára lesz kenve. A tésztát kb. 25 percig sütjük és utánna jól lehűlni hagyjuk.

A vanillia pudingot megfőzzük, kicsit hűlni tesszük.

A tésztát vízszintessen 2 részre vágjuk. Az alsó részre kenjük a vaniliás krémet, a felső lapot 24 kockára vágjuk és a krémre tesszük. 1 orát álni hagyjuk és csak azután vágjuk .

Jó munkát ! Károly


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2011. június 16. Szerkesztette: Mulicz Karoly
Nézettség: 1,663 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Méhecskék Következő cikk: Mennyei csokoládéfelfújt


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: