Tésztalap:
- 50 g puha vaj,
- 400 g liszt,
- 150-200 ml lanygyos tej,
- 50 g cukor,
- 2 tojás,
- 1 kis csomag száraz élesztő,
- csöpnyi só.
Töltelék:
- 1 csomag vanilia puding,
- 7-8 deci tej,
- 40 g cukor.
Boritás:
- 150 g félkövér vaj,
- 100 g cukor,
- 1 csomag vaniliás cukor,
- 100 g mandula szeletek,
- 3 evőkanál tej.
A vaj, liszt, tej, cukor, tojás, szárazélesztő, só össze lessz gyúrva, 1 orát letakarva kelni hagyjuk.
A vajat megolvasztjuk, cukor, vanilia és mandula bele lesz keverve, pillanatokra fel lesz forralva, belejön a tej és újra forraljuk, majd kihűlni hagyjuk.
A sütőt begyújtsuk (villany-200 fok,Gáz-4 es,levegő-180 fok).
A sütőlap vékonyan meg lessz vajazva, a tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk,a vajazott lapra téve 10 percet kelni hagyjuk.
A mandulás massza a tésztára lesz kenve. A tésztát kb. 25 percig sütjük és utánna jól lehűlni hagyjuk.
A vanillia pudingot megfőzzük, kicsit hűlni tesszük.
A tésztát vízszintessen 2 részre vágjuk. Az alsó részre kenjük a vaniliás krémet, a felső lapot 24 kockára vágjuk és a krémre tesszük. 1 orát álni hagyjuk és csak azután vágjuk .
Jó munkát ! Károly