Hozzávalók 3 rúdhoz (6 személyre):
- 1 kg darált keksz
- 30 dkg porcukor
- 30 dkg darált dió
- 5 dl fekete kávé + 1-2 evőkanál kakaó ( ha kis gyerek is fogyasztja akkor cikória kávéval készítsük)
- 3 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál rum (nem szükséges)
A töltelékhez:
- 30 dkg vaj
- 30 dkg porcukor
A díszítéshez:
- 1 csomag kókuszreszelék
Nyújtáshoz és feltekeréshez:
Egy erősebb nagy nejlon zacskó vagy bármi más amivel szépen feltudjuk tekerni
Elkészítés
A darált kekszet, porcukrot, diót egy tálba teszem, hozzáadom a kávét és a kakaót ( rumot), majd a vaníliás cukrot, és jól össze dolgozom. A vajat a cukorral habosra kavarom.
A tésztát 3 egyenlő részre osztom. Majd egy vastagabb nejlon zacskót szét vágok és ezen kinyújtom a tésztát, megkenem a krémmel, meghintem egy kevés kókuszreszelékkel. Majd a zacskó segítségével szépen feltekerem. A tekerésnél ügyeljünk, hogy jó szoros legyen. Mert ha nem az akkor szeletelésnél könnyen széteshet.
Ha feltekertük, kókuszreszelékkel meghintjük, a zacskónk segítségével könnyen meg tudjuk hempergetni. Majd óvatosan csúsztassuk rá a tálcára, itt is ügyeljünk, hogy ahol befejeződött a tekerés, az legyen az alja. Majd egy fél órára tegyük hűtőbe, ha letelt az idő fokpakkal fedjük be.