Hozzávalók 12 személyre:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg zsír
- 15 dkg cukor
- 1 db tojás
- 2 dl tejföl
A krémhez:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 5 dl tej
- 2 evőkanál cukor
- 4 púpozott evőkanál liszt
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- ízlés szerint rumaroma
- 1 kg magozott meggy vagy befőtt
- csoki a tetejére
Elkészítés
A tésztához valókat összedolgozzuk és 3 lapot sütünk 35x40 tepsi hátulján 180C–on 10 perc alatt.
Krém: tejet a liszttel elkeverni, bele a 2 kanál cukor és ezt folytonos keverés mellett megfőzzük. Hűlni hagyjuk, addig a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd az egészet össze vegyítjük.
Az első lapot megkenjük a krémmel, rátesszük a meggyet, rá a másik lapot, ugyan úgy rá a krém-meggy, következő lap és rá a csokimáz. A tészta törik! Egy éjszakát hűtőbe kell tartani, utána megpuhul.