Rumos meggyes csokoládés szelet


Rumos meggyes csokoládés szelet

Hozzávalók 12 személyre:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg zsír
  • 15 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 2 dl tejföl

A krémhez:

  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 5 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 4 púpozott evőkanál liszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • ízlés szerint rumaroma
  • 1 kg magozott meggy vagy befőtt
  • csoki a tetejére

 

Elkészítés

A tésztához valókat összedolgozzuk és 3 lapot sütünk 35x40 tepsi hátulján 180C–on 10 perc alatt.

 

Krém: tejet a liszttel elkeverni, bele a 2 kanál cukor és ezt folytonos keverés mellett megfőzzük. Hűlni hagyjuk, addig a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd az egészet össze vegyítjük.

 

Az első lapot megkenjük a krémmel, rátesszük a meggyet, rá a másik lapot, ugyan úgy rá a krém-meggy, következő lap és rá a csokimáz. A tészta törik! Egy éjszakát hűtőbe kell tartani, utána megpuhul.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2012. szeptember 19. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,086 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Rumos csokoládéfelfújt Következő cikk: Sacher muffin és mini torta

Forrás:
www.receptvarazs.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: