Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.

 
csütörtök, 2012. szeptember 27. 23:03, Nézettség: 1296

Hozzávalók: 6 tojás 2 csomag vaníliás cukor 15 dkg kristálycukor 0,5 dl napraforgóolaj 2 dl tej 1 evőkanál csokis meggyaroma (vagy rumaroma) 13 dkg rétesliszt 17 dkg finomliszt 2 evőkanál kakaópor 1 csomag sütőpor 8 kocka étcsoki 2 evőkanál tej 1 evőkanál mandulaaroma 7 dkg omlós keksz 1 evőkanál mogyoróvaj (vagy nutella) A krémhez: 3 dl tej 4 evőkanál cu...

csütörtök, 2012. szeptember 27. 22:59, Nézettség: 1456

Hozzávalók: 12 darabhoz: 10 dkg liszt 13 dkg vaj 16 dkg nádcukor 1 evőkanál holland kakaópor 15 dkg 60-70%-os étcsokoládé 2 nagy tojás 1 mokkáskanál sütőpor 15 dkg eper 1 rúd vanília vagy 1 teáskanál vanília-esszencia Elkészítés: Az epret apró kockára vágjuk, pár darabot félretesszünk a díszítéshez. Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét és a vajat.

csütörtök, 2012. szeptember 27. 22:55, Nézettség: 1487

Hozzávalók: 5 db tojás 20 dkg porcukor 20 dkg finomliszt 1 csomag vaníliás cukor 7 dkg vaj 10 dkg főzőcsokoládé pici só A krémhez: 25 dkg sovány túró 10 dkg porcukor 1 citrom leve 1 csomag vaníliás cukor 5 cl rum 1 csomag zselatin 4 dl tejszín 25 dkg földieper vaj liszt Elkészítés: A tojássárgákat habosra keverjük a cukor egy részével, a vaníliás cuko...

csütörtök, 2012. szeptember 27. 15:33, Nézettség: 1229

Hozzávalók: 19 dkg vaj 19 dkg étcsokoládé 3 tojás 1 csomag vaníliás cukor 25 dkg cukor 11 dkg liszt 1 kávéskanál só 20 dkg karamella Elkészítés: A vajat és a csokit összeolvasztjuk. A karamellát apró kockákra vágjuk. Egy tálban habosra keverjük a tojásokat a cukrokkal. Ha a csokis massza lehűlt, belekeverjük a tojásos masszát, majd a lisztet és a sót.

csütörtök, 2012. szeptember 27. 15:30, Nézettség: 1087

Hozzávalók: 10 darabhoz: kb. 15 dkg étcsokoládé 25 dkg mascarpone 5 dkg kókuszreszelék 5 dkg porcukor 2 cl kókuszlikőr pár csepp vanília-kivonat vagy fél rúd vanília kikapart belseje friss gyümölcsök a tálaláshoz Elkészítés: A csokoládét darabokra tördeljük, és vízgőz fölött megolvasztjuk.

csütörtök, 2012. szeptember 27. 15:24, Nézettség: 1358

Hozzávalók: 6 adaghoz: 4 tojásfehérje 2 dl tejszín 2 evőkanál vaníliás cukor 2 evőkanál kristálycukor 10 dkg csokoládé csipet só A díszítéshez: csoki gyümölcs Elkészítés: A tojásfehérjéket csipetnyi sóval kemény habbá verjük. 2 evőkanál vaníliás cukrot hozzáadunk, majd tovább verjük, ha kész, betesszü a hűtőbe.

csütörtök, 2012. szeptember 27. 15:20, Nézettség: 1193

Hozzávalók: 4 tojás 7 dkg (nyírfa)cukor - ki így, ki úgy készíti, legutóbb én nyírfával 10 dkg étcsokoládé 10 dkg vaj 7 dkg (nyírfa-)porcukor 1 csomag vaníliás cukor - opcionálisan 10 dkg liszt 1/2 csomag sütőpor házi eperlekvár szederlekvár áfonyalekvár pár szem eper és áfonya vagy szeder a díszítéshez 5-10 dkg olvasztott csoki Elkészítés: A sütőt 190 fokra e...

csütörtök, 2012. szeptember 27. 15:15, Nézettség: 975

Hozzávalók: 1 1/2 csésze tejszín 1/2 csésze 3,5 %-os tej 12 dkg minél magasabb kakaótartalmú étcsoki 6 tojássárgája 3 evőkanál barnacukor csipet cayenne bors pár csipet fleur de sel (sóvirág) Elkészítés: 150 fokra előmelegítjük a sütőt. A tejszínt a tejjel egy lábasban elkezdjük összemelegíteni.

csütörtök, 2012. szeptember 27. 15:10, Nézettség: 1496

Hozzávalók: 5 tojásból sütött piskóta (nagy tepsiben, kb.

csütörtök, 2012. szeptember 27. 15:07, Nézettség: 1208

Hozzávalók: A golyókhoz: 12,5 dkg Rama margarin 20 dkg liszt 3 evőkanál kakaó 15 dkg cukor 2 db tojás fél csomag sütpor csipetnyi fahéj magozott meggy (kb.35-40 szem) A tésztához: 50 dkg túró 25 dkg cukor 12,5 dkg Rama margarin 1 csomag vaníliáscukor 1 csomag vaníliás pudingpor 4 db tojás reszelt citromhéj Elkészítés: A golyó alapanyagait összegyúrjuk.

289 bejegyzés | 17 / 29 oldal