Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.

 
hétfő, 2012. október 1. 12:41, Nézettség: 1533

Hozzávalók: A tésztához: 12,5 dkg puha vaj 30 dkg cukor 3 tojás 1,2 dl tej 16 dkg liszt 6 dkg kakaó 1 kiskanál sütőpor 1 kiskanál szódabikarbóna 1 csipetnyi só A vaníliás krémhez: 1 púpozott evőkanál zselatin (10 gr) + 5 evőkanál víz 2,4 dl tej 1 rúd vanília 4 tojás sárgája 8 dkg cukor 1 kávéskanál vanília-aroma 3 dl édes tejszín 1 csomag Bourbon vaníliá...

hétfő, 2012. október 1. 11:40, Nézettség: 1048

Hozzávalók: A tésztához: 8 db tojás 15 dkg porcukor 2 csomag vaníliás cukor 15 dkg liszt 2 evőkanál keserű kakaópor fél csomag sütőpor kevés víz és olaj A krémhez: 2,5 dl habtejszín 1,5 csomag habfixáló 3 evőkanál porcukor 8 evőkanál mogyorókrém Valamint: tejszínhab olvasztott csokoládé Elkészítés: A tésztához a 8 tojássárgáját a 15 dkg porcukorral,...

hétfő, 2012. október 1. 11:35, Nézettség: 9163

Hozzávalók: A tésztához: 4 db tojásfehérje 6 db egész tojás 10 dkg Rama margarin 3 evőkanál keserű kakaópor 1 csomag sütőpor 20 dkg liszt 1 csomag vaníliás cukor 10 dkg porcukor 2 db tojássárgája A krémhez: 2 db tojássárgája 5 dl habtejszín 20 dkg csoki 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős) kevés rumaroma A tetejére: csoki kevés olaj Elkészítés: A ...

hétfő, 2012. október 1. 11:29, Nézettség: 1244

Hozzávalók: 20 dkg mogyoróvaj (darabos) 10 dkg vaj 5 dkg mandula 10 dkg cukor 20 dkg liszt 2 tojás 1 teáskanál vanília-aroma 1 teáskanál sütőpor 2 kanál tej 20 dkg fehér csoki A csokoládémázhoz: 1 kanál vaj 2-3 kanál kakaópor ízlés szerinti cukor víz Elkészítés: A fehér csokit érdemes jóval előbb kitenni meleg helyre, hogy jól megolvadjon, mert akkor nem...

hétfő, 2012. október 1. 11:22, Nézettség: 1230

Hozzávalók: 22 dkg darált mandula 10 evőkanál finomítatlan nádcukor 10 tojás 20 dkg vaj 4 evőkanál holland kakaópor csipet só 1 mokkáskanál fahéj A tetejére: mandulaforgács 15 dkg ét- és tejcsokoládé 6 dkg vaj 0,5 dl tej A tálaláshoz: tejszín Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.

hétfő, 2012. október 1. 11:05, Nézettség: 1169

Hozzávalók: 1 dkg friss élesztő 1,85 dl 2,8%-os tej 13 dkg cukor 6 dkg vaj 10 dkg étcsokoládé 1 tojás kb. 30 dkg liszt 1 evőkanál vanília-kivonat csipet só 3 púpozott evőkanál átszitált holland kakaópor 10 dkg tejcsokoládé 1 teáskanál fahéj Elkészítés: A langyos tejet összekeverjük az élesztővel, teszünk bele 1 evőkanál cukrot és felfuttatjuk.

hétfő, 2012. október 1. 11:00, Nézettség: 1337

Hozzávalók: 12,5 dkg vaj 12,5 dkg jó minőségű csokoládé (én többfélét használtam, étcsokit és fehéret vegyesen) 3 tojás 3 evőkanál liszt 10-15 dkg cukor Elkészítés: Mikróban a csokit és a vajat összeolvasztjuk, majd szép simára kikeverjük. Egy külön tálban a tojást habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet és a csokis-vajas masszát, és összekeverjük.

hétfő, 2012. október 1. 10:54, Nézettség: 1682

Hozzávalók: A tésztához: 4 db tojás 15 dkg kristálycukor 1 csomag vaníliás cukor 1 csipet só 5 dkg liszt 5 dkg étkezési keményítő 1 teáskanál sütőpor 2 evőkanál kakaópor 4 evőkanál víz A töltelékhez: 1 doboz ananászkonzerv (kb.

hétfő, 2012. október 1. 10:51, Nézettség: 1418

Hozzávalók: 5 tojásból sütött kakaós piskóta 20 dkg mentolos csokoládé 5 + 1 dl tejszín 2 csomag habfixáló Elkészítés: Elkészítjük a krémet: 5 dl tejszínt felteszünk lassú tűzön melegedni (vigyázzunk, ne forrjon!), beletördeljük a 20 dkg mentolos csokit, és folyamatos kevergetés mellett addig melegítjük, míg a csokoládé teljesen felolvad benne.

hétfő, 2012. október 1. 10:46, Nézettség: 1741

Hozzávalók: 22 dkg liszt 5 tojássárgája 5 dkg Rama margarin 3 dkg kakaópor 1 csomag sütőpor 20 dkg cukor 16 evőkanál tej A habhoz: 5 tojásfehérje 18 dkg porcukor A tetejére: 5 dkg csokoládé vagy tortabevonó 1 evőkanál olaj Elkészítés: A cukrot a margarinnal és a tojássárgákkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a liszt+kakaópor+sütőpor keveréket és a te...

289 bejegyzés | 12 / 29 oldal