Hozzávalók:
- 22 dkg darált mandula
- 10 evőkanál finomítatlan nádcukor
- 10 tojás
- 20 dkg vaj
- 4 evőkanál holland kakaópor
- csipet só
- 1 mokkáskanál fahéj
A tetejére:
- mandulaforgács
- 15 dkg ét- és tejcsokoládé
- 6 dkg vaj
- 0,5 dl tej
A tálaláshoz:
- tejszín
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot, és habosra verjük. Ezután olvasztott vajat adunk hozzá, majd az átszitált kakaót, a fahéjat, a sót, és végül a darált mandulát. A tojásfehérjét óvatosan elkeverjük a mandulás masszával.
A sütőforma oldalát vajjal kikenjük, az aljára sütőpapírt helyezünk, majd beleöntjük a tésztát. 190 fokon, kb. 40 percig (tűpróba) sütjük.
A csokoládét és a vajat gőz fölött megolvasztjuk, hozzáöntjük a tejet. Amikor kihűlt a sütemény, ráöntjük a csokoládét. Tetejét megszórjuk mandulaforgáccsal. Tejszínhabbal tálaljuk.
Megjegyzés:
Puha, szaftos sütemény, kávé mellé ideális.