Puha csokis-mandulás sütemény


Puha csokis-mandulás sütemény

Hozzávalók:

  • 22 dkg darált mandula
  • 10 evőkanál finomítatlan nádcukor
  • 10 tojás
  • 20 dkg vaj
  • 4 evőkanál holland kakaópor
  • csipet só
  • 1 mokkáskanál fahéj

A tetejére:

  • mandulaforgács
  • 15 dkg ét- és tejcsokoládé
  • 6 dkg vaj
  • 0,5 dl tej

A tálaláshoz:

  • tejszín

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot, és habosra verjük. Ezután olvasztott vajat adunk hozzá, majd az átszitált kakaót, a fahéjat, a sót, és végül a darált mandulát. A tojásfehérjét óvatosan elkeverjük a mandulás masszával.

A sütőforma oldalát vajjal kikenjük, az aljára sütőpapírt helyezünk, majd beleöntjük a tésztát. 190 fokon, kb. 40 percig (tűpróba) sütjük.

A csokoládét és a vajat gőz fölött megolvasztjuk, hozzáöntjük a tejet. Amikor kihűlt a sütemény, ráöntjük a csokoládét. Tetejét megszórjuk mandulaforgáccsal. Tejszínhabbal tálaljuk.

Megjegyzés:

Puha, szaftos sütemény, kávé mellé ideális.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2012. október 1. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 819 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Pudingos csokitorta Következő cikk: Puha kakaós csiga

Forrás:
www.mindmegette.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: