Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.

 
hétfő, 2012. október 1. 10:42, Nézettség: 1692

Hozzávalók: 25 dkg vaj 25 dkg csoki (min.

hétfő, 2012. október 1. 10:38, Nézettség: 1102

Hozzávalók: 3 evőkanál gluténmentes liszt 6 dkg vaj 10 étcsokoládé 2 db tojás 15 dkg nádcukor 15 dkg mogyoró apróra vágva Elkészítés: Egy lábasba vizet teszünk, és gőz felett felolvasztjuk a csokoládét és a vajat. A cukrot a tojással habosra keverjük, majd a vajas csokoládét hozzáadjuk, beletesszük a mogyorót, és végén a lisztet.

hétfő, 2012. október 1. 10:34, Nézettség: 1442

Hozzávalók: A tésztához: 7 db tojás 30 dkg kristálycukor 25 dkg liszt 5 dkg kakaópor 1/2 csomag sütőpor 1 dl víz 1 dl ét olaj A krémhez: 2 csomag kakaós pudingpor 7 dl tej 15 dkg cukor 30 dkg vaj 3 kanál nutella krém A díszítéshez: tejszínhab szőlő szilva A csokirózsához: 9 dkg étcsoki 2 evőkanál méz olvasztva 3 kiskanál kukoricakeményítő E...

hétfő, 2012. október 1. 10:27, Nézettség: 1084

Hozzávalók: A piskótához: 6 tojás 12 dkg cukor 12 dkg liszt 1 evőkanál kakaópor 1 csomag sütőpor A krémhez: 2 csomag vaníliás pudingpor 7 dl tej 1 csomag vaníliás cukor 20 dkg porcukor 20 dkg Rama margarin A tetejére: tortabevonó csokoládé koktélcseresznye Elkészítés: A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük.

hétfő, 2012. október 1. 10:03, Nézettség: 1365

Hozzávalók: 50 dkg répa 30 dkg étcsokoládé 6 darab tojás 30 dkg liszt 25 dkg kristálycukor 1 csomag vaníliás cukor 1/2 csomag sütőpor 25 dkg Rama margarin kb. 20 dkg dió vagy 30 szem pisztáciát a tetejére, díszítésre Elkészítés: A répát durvára reszeljük, a csokit nagyobb darabokra tördeljük, és a répa 2/3 részével összekeverjük.

hétfő, 2012. október 1. 09:58, Nézettség: 1237

Hozzávalók: 20 dkg cukor 2 evőkanál kakaó 25 dkg liszt (fele rétesliszt) 5 dkg Rama margarin 1,5 dl tej 6 db tojássárgája 1 csomag sütőpor sárgabaracklekvár (a megsült tésztára) A habhoz: 5 dkg cukor 6 db tojásfehérje A tetejére: csokireszelék Elkészítés: A tészta hozzávalóit összekevertem, majd sütőpapírral bélelt (közepes méretű) tepsibe tettem, és m...

hétfő, 2012. október 1. 09:54, Nézettség: 1097

Hozzávalók: A tésztához: 11 evőkanál kristálycukor 11 evőkanál ét olaj 15 evőkanál tej 15 evőkanál liszt 2 evőkanál kakaópor 4 tojás 1 csomag sütőpor A túrós töltelékhez: 50 dkg túró 4 evőkanál búzadara 1 egész tojás 20 dkg kristálycukor 1 csomag vaníliás cukor reszelt citromhéj A mázhoz: 10 dkg tortabevonó csokoládé Elkészítés: A tésztához a tojás...

vasárnap, 2012. szeptember 30. 22:44, Nézettség: 1286

Hozzávalók: egy 25×39 cm-es tepsihez: A tésztához: 30 dkg finomliszt 1 csomag sütőpor 18 dkg kristálycukor 22,5 dkg vaj 6 db tojássárgája A tepsi kikenéséhez: vaj liszt A töltelékhez: 8-10 evőkanál baracklekvár 25 dkg csokoládé (rumos-kakaós szeletet használtam) 20 dkg darát dió 10 dkg darált háztartási keksz 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor 1 csomag cs...

vasárnap, 2012. szeptember 30. 22:39, Nézettség: 1670

Hozzávalók: 30 dkg durvára darált dió 15 dkg durvára darált kandírozott narancshéj 20 dkg barna cukor 12 dkg vaj 1 púpos evőkanál liszt 2 dl tejszín 2 kupaknyi rózsavíz (el is maradhat) 4 kupaknyi fehér rum őrölt fahéj ízlés szerint A mázhoz: 20 dkg étcsoki (pasztilla) kevéske olaj Elkészítés: Az alapanyagokat a liszt kivételével egy edényben lassan, keverg...

vasárnap, 2012. szeptember 30. 22:32, Nézettség: 1510

Hozzávalók: 8 tojásból piskóta 25 dkg darált háztartási keksz rumaroma kevés málnaszörp 1 evőkanál kakaópor A krémhez: 3 dl tej 2 csomag vaníliás puding 25 dkg Rama margarin 30 dkg porcukor 1 vérnarancs aroma Elkészítés: 8 tojásból piskótát sütünk, majd félbevágjuk, és a széleit 2 cm szélességben körben levágjuk.

289 bejegyzés | 13 / 29 oldal