Hungarikumok

 

A Teremtő Isteni Rend viszonyulás-mutatói a Szent Koronán


Hierarchia és testvériség, a Teremtő Isteni Rend viszonyulás-mutatói felismerhetők a Magyar Szent Koronán.

Az uralkodó, a beavatáshoz szükséges szakrális kapcsolódását Teremtőjéhez a Korona szerkezeti felépítése is biztosítja.

A Korona keresztpántján a Teremtő Isten öléből, a köldök-csakrából emelkedik ki az a kereszt, mely az uralkodó fejének korona-csakrájába csatorna-ként tölti be a teremtő égi energiákat. A régi ember uralkodó, ha méltó arra - beavatottá - új emberré válhat az „aranyhídon” (köldökzsinóron) át feltöltő energiák által. Ezzel, számára a szakrális hierarchia is érzékelhető valósággá lesz.

Beavatásakor, a földi uralkodó az Égi Úrral (Erővel) a Szent Korona által lép kapcsolatba. Az égi energiák nem állnak meg az uralkodó szintjén, lekötésük a koronatesten át a csüngőkön keresztül a föld, az ország, a nemzet felé valósul meg.

A Teremtő-kereszt, uralkodó-koronatest, ország-csüngők kapcsolódások a fentiek magyarázatában már értketővé válnak. 

A függők Föld-Ország jelentésének értelmét találjuk, ha elemezzük a rájuk rögzített sok körbe zárt kereszt alakú kőfoglalatot. A körbe zárt kereszt jelentése Föld (F betű) - de mit jelképezhet ez a sok Föld-jel a koronánkon? E téren is segítségünkre van Révay Péter munkája. Azt állítja ugyanis, hogy a Szent Korona csüngői a korona alá tartozó tartományok szimbólumai.

A Koronában a szent rend nyilvánvalóvá válik, lévén, hogy uralkodó és nemzet, mindkettő a Teremtő Rend alárendeltje, és a hierarchiában csakis egymás mellé rendeltek.


Szerkesztés dátuma: szombat, 2013. június 29. Szerkesztette: Vetési Zoltán
Nézettség: 499 Kategória: Magyar kincsek, egyetemes értékek » Egyetemes értékrend, teremtő Isteni rend
Előző cikk: A Teremtő Isteni Rend szerinti viszonyulás a magyar hagyományban Következő cikk: A Teremtő Isteni Rend viszonyulás-mutatói a Szent Korona-tanban


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: