Hungarikumok

 

Hungarikumok - Legolvasottabb cikkek

   

Karácsonyi/Téli dekoráció és kézügyesség ötletek
Hagyományok és ünnepek » Karácsonyi szokások
Megmutatjuk hogyan díszítheted fel otthonodat az ünnepek idején, ötleteket adunk, hogyan készíts sajátkezűleg ajándékot szeretteidnek. Válogass kedvedre az alábbi leírásokból:       1.
Tojásfestés technikák (300+ minták)
Hagyományok és ünnepek » Húsvéti népszokások
Húsvét alkalmával szinte mindenhol festenek vagy díszítenek tojást. Kerülhet az ünnepi asztalra, de lehet a locsolók ajándéka is. Készíthetjük főtt tojásból, de ezt az ünnepek alatt jó, ha el is fogyasztjuk, de díszíthetünk kifújt tojásokat is, ezek hosszú ideig megőrizhetők. A hímestojás a tavaszi - húsvéti - ünnepkör ösi kultikus szimbóluma számos nép hitvilágában.
Legyünk kreatívak húsvétra-kézügyesség ötletek!
Hagyományok és ünnepek » Húsvéti népszokások
Várjuk a kreatív húsvéti ötleteket a info@magyarvagyok.com címre. Készítsd el, fotózd le és küld el emailben. A levél tárgya legyen "Húsvéti kézügyesség". A levélben mindenképpen legyen meg a neved, hogy a kreativ ötlet mellett az oldalon ezt feltüntessük. Varázsoljuk szebbé az idei ünnepet.
Anyák napi kézügyesség / ajándékok saját kezűleg
Hagyományok és ünnepek » Anyák napja
Sok szeretettel köszöntjük az Édesanyákat ajándékokkal amit mi készitettünk! Várjuk a kreatív anyák napi ötleteket a tartalom@magyarvagyok.com címre. Készítsd el, fotózd le és küld el emailben. A levél tárgya legyen "Anyák napi kézügyesség". A levélben mindenképpen legyen meg a neved, hogy a kreativ ötlet mellett az oldalon ezt feltüntessük. Varázsoljuk szebbé az idei ünnepet.
Magyar motívumok gyűjteménye
Magyar folklór » Kézművesség
Magyarország vidékeinek jellemzőbb díszítőelemeit tartalmazzák a csatolt mintalapok. A magyar nép alkalmazza épületein, ruházatán, használati és dísztárgyain. Rajzolja, himezi, szövi, faragja, festi és mintázza más és más szokások szerint, melyek a nép ösztönéből, a díszités iránt kifejlett, veleszületett érzékéből erednek.
Őszi, szüreti versek és mondókák
Hagyományok és ünnepek » Szüreti népszokások
Szüretre hívlak! fogd fel a csuport,fogd fel a mustot, mely a kádba forr! Szüreti versrészlet Babits Mihálytól Babits Mihály: Õsz, Kripta, Ciprus, Szüret, Tánc, Kobold Gárdonyi Géza: A bor legendája Kányádi Sándor: Eljött a szüret (részlet) Petőfi Sándor : Furfangos borivó Petőfi Sándor : Bordal Gyulai Pál: Szüreti lakomán Gyulai Pál: Szüreten Veres Csilla: Őszi sus...
A Szent Korona és a koronázási ékszerek
Történelmi hagyaték »
A TITKOK KORONÁJA (A Magyar Szent Korona - A beavató Korona) Nincs még egy olyan nemzet a Földön, amely egyetlen nemzeti ereklyéjének ekkora jelentőséget tulajdonítana és olyannyira tisztelné, mint a magyar nép a Szent Koronát. Birtoklásáért trónviszályok dúltak, sokszor árulások és összeesküvések áldozatává lett. Volt eset, amikor egyszerűen ellopták vagy titkon őrizték.
Szüreti Dalok és Noták
Hagyományok és ünnepek » Szüreti népszokások
Ősszel érik, babám Egy szem szőlőt megehetnék Leszedik a szőlőt nemsokára Megérik a szőlő Érik a szőlő Ettem szőlőt, most érik, most érik A kassai szőlőhegyen         1. Ősszel érik, babám    Ősszel érik babám a fekete szőlő, Te voltál az igazi szerető. Bocsáss meg, ha valavalaha vétettem, Ellenedre babám rosszat cselekedtem.
Őszi/Szüreti dekoráció és kézügyesség ötletek
Hagyományok és ünnepek » Szüreti népszokások
Itt van az ősz, itt van újra… minden évben gyorsan elrepül a nyár, kinek örömére, kinek bánatára.  Bár a napsugarak még próbálkoznak felmelegíteni és felvidítani napjainkat, az egyre rövidebb nappalok és az esték hűvös illata a tél közeledtét jövendölik. Azonban néhány őszi dekorációval könnyen felfrissíthetjük a környezetünket és felvidítathatjuk a kedélyünket :)   1.
Móricz János levelei Ecuádorból Pataky Lászlónak Békéscsabára.
Innen - onnan » Innen-onnan
Móricz János levelei Ecuádorból Pataky Lászlónak Békéscsabára.  Két eredeti levél pontos szövege Móricz önvallomásáról, kutatásáról, felfedezéséről és nehézségeiről. Őszinte, nyílt, kendőzetlen és személyes sorok. Az ellenségeit is néven nevezi... 1968. júl. 21. -17p 1969. okt. 10. -8p Pataky LászlóSéchenyi u. 5.Békéscsaba kelt: Quito, 1968 julius 21. Continental hotel.

980 cikk | 1 / 98 oldal