Hungarikumok

 

Hungarikumok - Legolvasottabb cikkek

   

Karácsonyi/Téli dekoráció és kézügyesség ötletek
Hagyományok és ünnepek » Karácsonyi szokások
Megmutatjuk hogyan díszítheted fel otthonodat az ünnepek idején, ötleteket adunk, hogyan készíts sajátkezűleg ajándékot szeretteidnek. Válogass kedvedre az alábbi leírásokból:       1.
Tojásfestés technikák (300+ minták)
Hagyományok és ünnepek » Húsvéti népszokások
Húsvét alkalmával szinte mindenhol festenek vagy díszítenek tojást. Kerülhet az ünnepi asztalra, de lehet a locsolók ajándéka is. Készíthetjük főtt tojásból, de ezt az ünnepek alatt jó, ha el is fogyasztjuk, de díszíthetünk kifújt tojásokat is, ezek hosszú ideig megőrizhetők. A hímestojás a tavaszi - húsvéti - ünnepkör ösi kultikus szimbóluma számos nép hitvilágában.
Legyünk kreatívak húsvétra-kézügyesség ötletek!
Hagyományok és ünnepek » Húsvéti népszokások
Várjuk a kreatív húsvéti ötleteket a info@magyarvagyok.com címre. Készítsd el, fotózd le és küld el emailben. A levél tárgya legyen "Húsvéti kézügyesség". A levélben mindenképpen legyen meg a neved, hogy a kreativ ötlet mellett az oldalon ezt feltüntessük. Varázsoljuk szebbé az idei ünnepet.
Magyar motívumok gyűjteménye
Magyar folklór » Kézművesség
Magyarország vidékeinek jellemzőbb díszítőelemeit tartalmazzák a csatolt mintalapok. A magyar nép alkalmazza épületein, ruházatán, használati és dísztárgyain. Rajzolja, himezi, szövi, faragja, festi és mintázza más és más szokások szerint, melyek a nép ösztönéből, a díszités iránt kifejlett, veleszületett érzékéből erednek.
Anyák napi kézügyesség / ajándékok saját kezűleg
Hagyományok és ünnepek » Anyák napja
Sok szeretettel köszöntjük az Édesanyákat ajándékokkal amit mi készitettünk! Várjuk a kreatív anyák napi ötleteket a tartalom@magyarvagyok.com címre. Készítsd el, fotózd le és küld el emailben. A levél tárgya legyen "Anyák napi kézügyesség". A levélben mindenképpen legyen meg a neved, hogy a kreativ ötlet mellett az oldalon ezt feltüntessük. Varázsoljuk szebbé az idei ünnepet.
Őszi, szüreti versek és mondókák
Hagyományok és ünnepek » Szüreti népszokások
Szüretre hívlak! fogd fel a csuport,fogd fel a mustot, mely a kádba forr! Szüreti versrészlet Babits Mihálytól Babits Mihály: Õsz, Kripta, Ciprus, Szüret, Tánc, Kobold Gárdonyi Géza: A bor legendája Kányádi Sándor: Eljött a szüret (részlet) Petőfi Sándor : Furfangos borivó Petőfi Sándor : Bordal Gyulai Pál: Szüreti lakomán Gyulai Pál: Szüreten Veres Csilla: Őszi sus...
A Szent Korona és a koronázási ékszerek
Történelmi hagyaték »
A TITKOK KORONÁJA (A Magyar Szent Korona - A beavató Korona) Nincs még egy olyan nemzet a Földön, amely egyetlen nemzeti ereklyéjének ekkora jelentőséget tulajdonítana és olyannyira tisztelné, mint a magyar nép a Szent Koronát. Birtoklásáért trónviszályok dúltak, sokszor árulások és összeesküvések áldozatává lett. Volt eset, amikor egyszerűen ellopták vagy titkon őrizték.
Szüreti Dalok és Noták
Hagyományok és ünnepek » Szüreti népszokások
Ősszel érik, babám Egy szem szőlőt megehetnék Leszedik a szőlőt nemsokára Megérik a szőlő Érik a szőlő Ettem szőlőt, most érik, most érik A kassai szőlőhegyen         1. Ősszel érik, babám    Ősszel érik babám a fekete szőlő, Te voltál az igazi szerető. Bocsáss meg, ha valavalaha vétettem, Ellenedre babám rosszat cselekedtem.
Karácsonyi Versek
Hagyományok és ünnepek » Karácsonyi szokások
József Attila: Betlehemi Királyok Ady Endre: A Jézuska tiszteletére Ady Endre: Karácsony Ady Endre:Kis karácsonyi ének Alföldi Géza: A tél Arany János: Karácsonyi éjszakán Áprily Lajos: Karácsony-est Babits Mihály: Karácsonyi ének Baja Mihály: Karácsony Csighy Sándor: Karácsonyfa előtt Dömötör Tibor: Karácsony Dsida Jenő: Itt van a szép karácsony Dsida Jenő: Köze...
Anyák napi kifestők gyerekeknek
Hagyományok és ünnepek » Anyák napja
Az alábbi kifestő képekkel gyerekeknek szeretnénk kedveskedni! Kattints a kedvenc kifestőre és nyomstasd ki a képet!Oszd meg a barátaiddal, máshol is!Jó színezést kívánunk!                          

980 cikk | 1 / 98 oldal