Hungarikumok

 

Magyar- és világ-sors 1920-tól napjainkig


Magyarországon a Szent Korona alkotmányának jogfolytonossága Károlyi Mihály törvénytelen hatalomátvételével 1918 őszétől megszakad. Ennek következménye, hogy a fegyverszüneti egyezmények megkötése után a magyarság képtelen megakadályozni az ország nagy részének megszállását.

1919. november 16-án Horthy Miklós, a Nemzeti Hadsereg fővezére, serege élén bevonul a fővárosba.

1920. március 1-jén, előzetes tárgyalások után, a nemzetgyűlés Horthy Miklóst Magyarország kormányzójává választja.

1920. évi I. tc. kimondja, hogy ami az 1918. őszi törvénytelen hatalomátvétel és 1919. augusztus 6-a között törvényhozásnak nevezve történt, az alkotmányjogilag érvénytelen és megsemmisül.

A megszakadt jogfolytonosság helyreállítása az 1920. évi nemzetgyűlésen kezdődik el és 1926-ban fejeződik be. A jogfolytonosság helyreállításának köszönhető, hogy Magyarországon nem juthat uralomra a fasizmus az ország megszállásáig.

1944 márciusában a német megszállás erőszakkal vonta ki Magyarországot a Szent Korona védőboltozata alól, de az 1945. évi nemzetgyűlés bizonyára minden megtett volna, hogy ugyanúgy határozhassa meg a jövendő Magyarország politikai életét, mint az 1920. évi nemzetgyűlés.

De 1945-től 1990-ig a Szovjetunió hadseregének fenyegető jelenléte tette lehetetlenné Magyarországon a törvényes jogalkotást.

Az 1944-ben megszakadt jogfolytonosságot ezért 1990-ben lehetett volna helyreállítani. Ez azonban nem történt meg.

A második világháború után, 1947 és 1991 kö-zött a világpolitikai folyamatok irányítása két megerősödött szuperhatalom: az Amerikai Egyesült Államok és a Szovjetunió kezébe került. Kialakult a kétpólusú világ. Kettejük ideológiai, politikai, gazdasági, kulturális, fegyverkezési versengése jellemezte ezt a hidegháború korának elnevezett időszakot.

Mindezen változások mozgatórugói ugyanazon világhatalmi érdekcsoportok, melyek a globalizáció jelszavával már korábban elindították maguk számára a teljes hatalmi és anyagi összpontosítást.

A pénzuralmi világrend kérdéskörét mélységében a következőképpen világítja meg a jogász, újságíró és publicista Drábik János:

„A pénz, mint a termelőgazdaság közvetítőközege, szükséges jel, de semmilyen értéke nincs. Csak annak van értéke, amit a jel jelez. A pénz, mint jel arra szolgál, hogy össze lehessen mérni a különböző értékteremtő tevékenységeket, azokat nyilván lehessen tartani.”

A világhatalom urai „az elmúlt 300 év során megszerezték maguknak e jelek előállításának világmonopóliumát, eme értéktelen jelek hitel formájában történő kikölcsönzéséért rátették a kezüket az uralmuk alá került nemzetek reálgazdaságára. A népek közcélt szolgáló vagyonából magánvagyont csináltak, gátlástalanul eladósítva az államokat, vállalatokat és az egyes személyeket. Ily módon a pénzkartell és helyi kollaboráns kiszolgálói váltak az egyes országok felső osztályainak a tagjaivá.”

„A legvilágosabban gondolkodó szakemberek már látják: a pénzuralmi világrend csődbe jutott, és a kamatmechanizmussal működtetett pénzrendszer halálra van ítélve. A gazdasági élet olyan új közvetítőközegére van szükség, amely közszolgáltatásként - kamat nélkül - tudja segíteni az értéktermelő reálgazdaság optimális működését.”

„Bármennyire is nem tetszik a pénz-kartellnek, a kamatmentes pénzrendszer előbb-utóbb legyőzi a fosztogatásra kitalált és idejét múlt - kamattal működtetett - hitelpénzrendszert. A nemzetközi pénzkartell természetesen nem akarja kiengedni kezéből az új pénzügyi világrend létrehozását, mert továbbra is igényt tart arra, hogy pénzügyi technikákkal elvonja a népektől azok munkájának az eredményét. A robbanást el lehet kerülni globálisan is és egy-egy országon belül is, ha visszaállítjuk a közpénzrendszert, és kiűzzük az országból a pénzkartell csalásra, fosztogatásra kiképzett jogi személyekből álló hadosztályait.”

Ugyanezt a kérdést Magyarország vonatkozásában a következőképpen látja:

„Magyarország folyamatos fosztogatására az elmúlt két évszázadban a rákényszerített háborúkkal, és a nemzetközileg megszervezett eladósítással került sor. Már 1848-1849-ben az eladósítás elutasítása miatt tört ki a háború Ausztriával. A 19. század második felében a rendszeresen ismétlődő magyarországi válságokat a rejtőzködő pénzkartell, a pénzügyeket háttérből irányító pénzcsoport idézte elő. Magyarország csak a külső kényszerek hatására lépett be az első világháborúba, amelyet bizonyíthatóan a nemzetközi pénzkartell készített elő és robbantott ki. Magyarország a két világháború között is a nemzetközi pénzkartell kamatgyarmata volt. A második világháború után a Szovjetunió és a kommunista diktatúra fosztogatta az országot.

1989 után a magyar nemzet közös vagyonát beolvasztották a nemzetközi pénzügyi közösség globális részvényvagyonába.

Magyarország így a világhatalomra került államok feletti magánhatalom, a szupergazdag bankárokból álló pénzkartell tartományává vált. Ez olyan pénzviszonyokat kényszerített az országra, ami miatt a magyar nemzet jövedelme teljes mértékben kiáramlik az országból.” 

Jelen korszakban különösen érzékelhető a világhatalmi romboló erők hatása. Ez a világ népeinek folyamatos és általános elszegényedéséhez vezet.

A The Economist, a honlapján, számlálón mutatja a világ államainak adósságát és összállamadósságát, mely jelenleg közel 50 ezer milliárd dollár. Ez az összeg napról-napra folyamatosan nő! Mindenki adós! Azonnal adódik a kérdés: hol lehet ez a kimondhatatlanul nagy mennyiségű pénz? Hisz a Föld gazdasági rendszere egy zárt rendszer, melyben ha a népeknek összességében ekkora hiányuk van, akkor valahol ugyanekkora többletnek is kell lennie. Hol van ez a többlet-pénz és a vele rendelkező erők milyen eszközökkel játszanak, hogy takarják a pénzzel járó hatalmuknak a létét? Így kell feltennünk a kérdést!

A pénz - az anyagi - az isteni mércével mérve nem lehet cél, legfeljebb csak eszköz. Éppen ezért a pénznek az isteni értékekkel való keverését mindig fenntartással kell kezelnünk: hogy nincs-e mögötte félrevezetés? Hisz a pénz válhat legkönnyebben a sátáni terv eszközévé. Ezt pedig takarni kell, amire mindig kiváló lehetőségnek bizonyult az értékek keverése. 

Lássunk itt egy elgondolkodtató példát:

„In God we trust” (hiszünk Istenben), hirdeti a pénzhatalom az amerikai pénzjegyen. Egy kifosztó pénzeszköz milyen hitet takarhat? Csakis sátánit és mammonit, semmiképp sem istenit. Ezért kellett rajta hivalkodóan az isteni értéket hansúlyozni és fedni a sátánit, homályossá téve ezzel az emberi ítélőképességet, és elfogadhatóvá a kifosztó „értéket”.

A világhatalmi erők - uralmuk megtartása érdekében - bevetett eszközeinek egyike a média, mely modern kábítószer a közösségek szellemi leépítésére. A szellemi leépülés egyben lehetőséget ad a háttérhatalom számára a fizikai síkú viszály elindítására. A másik eszköz a háború, mely a szellem nélküli fizikai erőszak kirobbantása, amely lesüllyeszti és legyöngíti a számonkérő közösségeket. Ugyanakkor a háborúban rejlő üzlet egyben gazdagodást is hoz. Ezek együtt a legagyafúrtabb eszközei a hatalom megtartásának, a társadalom szellemi uralásának és a folyamatos anyagi kifosztás lehetőségének biztosítására. 

(A magyar nyelv és gondolkodásmód számunkra újra felvilágosítást ad az alap-kérdésben. Mert a jó erők (hatalmak) , URalkodásukkal megnyitják a JÓ-nak csatornáit, isteni ERőt vesznek fel , és abból táplálkozva azt is továbbítanak , - közérthetően szólva: az ÚR-tól ERőt adnak. Ellenben, a megrontó erők (hatalmak) célja ezzel ellentétes: elzárni az isteni forrásokat, és a sátáni rossznak az erőiből merítve ROntani , és elvenni a jónak ERejét.)


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2013. július 29. Szerkesztette: Vetési Zoltán
Nézettség: 613 Kategória: Magyar kincsek, egyetemes értékek » Magyar sors és küldetés a történelem tükrében: múlt és jelen
Előző cikk: A trianoni pszichózisok rejtélye Következő cikk: A Kárpát-medence jelene


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: