Hungarikumok

 

Magyarország, a nagyhatalom


Ma Magyarország, Kárpát-medencei területének egyharmadára zsugorítva, meghamisított történelmével, az anyagi és szellemi kifosztottság állapotában, a minden irányból pusztíttatott népességével, még mindig - a világ minden tájáról érkező - folyamatos és állandóan erősödő támadásnak van kitéve. Ennek értetlen szemlélői vagyunk az utolsó időszakban is, - és mint sokszor, most is magunkban keressük a hibát.

Mi a magyarázata ennek a támadásnak?

Még lepusztítottsága állapotában is, mitől ennyire „veszélyes” a magyarság? A válasz meghökkentő lehet. Azért, mert Magyarország még mindig nagyhatalom!

Egykor szellemében és erejében volt nagyhatalom a Kárpát-medence központú birodalom Atilla idején, az Árpád-ház uralkodóinak idején, Mátyás király koráig. De ma miben lenne az? Na, nem az anyagiakban, nem is a lerontott szellemiben, hanem abban a még mindig létező, búvópatakként rejtőző hatalmas tudásban, ami a múltjából még felfakasztható, és ami az emberiség jövőjére és megmaradására is a választ megadja.

Mert, aki birtokában van a megtartó tudásnak, az nagyhatalom - csak aki elhagyja azt, az válik gyengévé és veszélyeztetetté.

Kinek érdeke az éltető tudás megsemmisítése?

Érdeke csak a romboló erőknek lehet. Ezek ellenfele nem más, mint Isten és az Ő Rendje, a Teremtő Isteni Rend - a maga Igazságával, figyelmeztető Kegyelmével, de az igazságot helyreállító Törvényével is - és az ezt, küldetéssel megjelenítő hagyomány. Mindezt a hagyományt zsigereiben még mindig mélyen magában hordozza a magyarság. Ezt a tényt igazolja a magyarság népi hagyománya, de valós történelme is Atillától, az Árpád-ház uralkodóin át Mátyás királyig, és utána e hagyományokat átmentő Szent Koronáig. Maga a Szent Korona is számtalan jelzésében erre mutat. Mindezeket a könyv korábbi oldalain már bemutattuk.

Ha áttekintjük újból a Szent Korona-eszme alaptételeit és azokat az emberiség számára általános érvényűnek tekintjük, akkor ráébredünk arra, hogy a sokat emlegetett világszabadságot is csak az jelenítheti meg, ha ennek az eszmének az Isteni Rend (Igazság-Kegyelem-Törvény és a hierarchia-testvériség) szerinti tételeit a világ minden népe és közössége kötelezően érvényesítteti a maga számára. Ennek megakadályozására a Renddel szembeforduló romboló erők még maradványaiban is támadnak minden hagyományt, ami a Teremtő Isteni Rendet megjeleníti: így a közvetítő Szent Koronát és a Rend érvényesítését egykor kül-detésként is felvállaló Korona-népét, a magyarságot is.

.

Az Európai Unió jelenkori rendszerét nagy mértékben minősíti a Szent Korona eszméjéhez való viszonyulása. Mi sem beszédesebb ennek igazolására, mint José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnökének 2008. október 4-én Halász Józsefhez eljuttatott ezzel kapcsolatos üzenete: „A középkori, vallásos Szent Koronára épülő Európai Konföderáció tervezete a legveszélyesebb szélsőség az európai civilizációra”.

Igen! Valóban veszélyeztető lehet, - de csakis a zsarnoki „civilizációra”.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2013. július 29. Szerkesztette: Vetési Zoltán
Nézettség: 603 Kategória: Magyar kincsek, egyetemes értékek » Magyar sors és küldetés a történelem tükrében: múlt és jelen
Előző cikk: A Kárpát-medence jelene


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: