Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.
Archívum
|
szerda, 2012. szeptember 19. 08:42, Nézettség: 4858
hozzávalók 4 főre 40 dkg sertéscomb 10 dkg füstölt szalonna 20 dkg gomba 20 dkg leveszöldség 15 dkg vöröshagyma 3 dl tejföl 2 ek liszt 1 ek fűszerpaprika 1 csokor kapor 1 db paradicsom só, bors kevés olaj elkészítése A hagymát felkockázzuk. A húst megtisztítjuk, majd kockákra vágjuk. szerda, 2012. február 1. 10:46, Nézettség: 1562
Túrós batyu hozzávalók: 80 dkg rétesliszt 4 ek cukor 2 tojássárgája 1 egész tojás 1 kocka élesztő (42 g) 1 kis doboz tejföl csipetnyi só kb 2 dl tej 18 dkg olvasztott vaj Töltelékhez: 50 dkg túró reszelt citromhéja 2 ek búzadara 4 -5 ek cukor pici só 1 cs vaníliás cukor 10 dkg mazsola 2 tojássárgája 2 tojásfehérje kemény habbá verve elkészítés:... kedd, 2012. január 31. 12:37, Nézettség: 2167
Diós fonott kalács Hozzávalók: 3 dl tej 4 e.k. cukor 5 dkg vaj 1/2 t.k. só 50 dkg liszt 2,5 dkg friss élesztő (vagy egy cs.szárított élesztő) 1-2 marok durva vagy egész dió (ezt ízlés szerint) kenéshez pici tej Elkészítése: A hozzávalókat összegyúrom és kelesztem. Én ezt kenyérsütőgépben dagasztottam és kelesztettem 1 óra 50 percig. szombat, 2012. január 28. 17:53, Nézettség: 1952
Kakaós csiga Hozzávalók: 50 dkg liszt, 7 dkg puha vaj, 2 tk.szárított élesztő, 3 dl tej, 1 tojás sárgája, 4 ek cukor, 1 mokkáskanál só ezen kívül még a töltelék: 1 csésze cukor (kb 2,5 dl), 3 evőkanál kakaó por, 1,5 dl tej, 1-1 evőkanál vaj Én kenyérsütőgépben dagasztottam és kelesztettem, de lehet kézzel is természetesen. kedd, 2011. november 22. 13:26, Nézettség: 1451
Rozsos kenyér Hozzávalók: 35 deka liszt 10 deka rozsliszt 5 deka kukoricaliszt 1,5 deka élesztő 2-3 deka vaj 1 csapott teáskanálnyi só 2 csapott teáskanálnyi cukor 3 deci víz A kenyérsütőbe dobjuk az alapanyagokat, oly módon, hogy előbb a száraz alapanyagokat kevertetjük össze a géppel, majd ehhez hozzáadjuk a nedves alapanyagokat is, és az egészet jól öss... kedd, 2011. november 22. 13:23, Nézettség: 1963
Hozzávalók: 60 deka liszt 2 deka élesztő 2-3 deka vaj 2 kávéskanál só 3 deci víz A kenyeret megsüthetjük kenyérsütőben és "hagyományos" sütőben is. Ha nem használunk kenyérsütőt, akkor a keverjük össze a lisztet és a sót, az élesztőt futtassuk meg vízben vagy tejben, majd keverjük össze a vajat, a sós lisztet és az élesztőt. Takarjuk le, hagyjuk meleg helyen kelni kb. kedd, 2011. november 22. 13:20, Nézettség: 1799
Kenyér recept A XX. század második felére fokozatosan visszaszorult a házi kenyérsütés, s napjainkban is inkább csak hébe-hóba találkozhatunk olyasvalakivel, aki a saját készítésű kenyerét fogyasztja. Ha azonban kedvet kapunk hozzá, a boltokban vásárolható különböző kenyérsütő gépekkel, vagy akár egyszerűen a sütőben megsüthetjük a saját mindennapi betevőnket. vasárnap, 2011. november 20. 21:22, Nézettség: 2193
Bruschetta Pirított kenyérszeletet jelent, amit alapesetben fokhagymával dörzsölnek be, extra szűz olívaolajjal locsolnak meg, majd sóznak és borsoznak. |