Betyárleves bakonyi módra


Betyárleves bakonyi módra

hozzávalók 4 főre

  • 40 dkg sertéscomb
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg gomba
  • 20 dkg leveszöldség
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 3 dl tejföl
  • 2 ek liszt
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 csokor kapor
  • 1 db paradicsom
  • só, bors
  • kevés olaj

 

elkészítése

  1. A hagymát felkockázzuk. A húst megtisztítjuk, majd kockákra vágjuk. A leveszöldségeket és a gombát megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk a zöldégeket, a gombát pedig nagyobb szeletekre.
  2. Kevés olajon a hagymát megdinszteljük, majd beledobjuk az apró darabokra vágott füstölt szalonnát és a sertéshúst. Fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, meghintjük a pirospaprikával és felöntjük vízzel.
  3. Ha a hús fépuhára főtt, beledobjuk a kockázott zöldségeket, a paradicsomot és a gombát.
  4. Ha minden megpuhult, a liszttel kikevert tejföllel behabarjuk a levest és beledobjuk az apróra vágott kaport. Kb 10 percig alacsony lángon rotyogtatjuk, majd tálaljuk egy csepp tejföllel a tetején.

Szerkesztés dátuma: szerda, 2012. szeptember 19. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 4,851 Kategória: Receptek » Levesek
Előző cikk: Becsinált leves Következő cikk: Birkacsorba

Forrás:
www.nosalty.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: