Diós fonott kalács


Diós fonott kalács

Diós fonott kalács

 

Hozzávalók:

 

  • 3 dl tej
  • 4 e.k. cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1/2 t.k. só
  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg friss élesztő (vagy egy cs.szárított élesztő)
  • 1-2 marok durva vagy egész dió (ezt ízlés szerint)
  • kenéshez pici tej

 

Elkészítése:

 

  1. A hozzávalókat összegyúrom és kelesztem. Én ezt kenyérsütőgépben dagasztottam és kelesztettem 1 óra 50 percig. Kb félidőbe szórok a tésztához egy két marok durva vagy egész diót, ez ízlés szerint. Aki nem gépben, hanem kézzel gyúrja az is kb félidőben tegyen hozzá diót.
  2. A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkán 6 részre osztom és egyforma nagyságúra és hosszúságú hengert formázok és aztán megfonjuk.
  3. Vajazott , lisztezett tepsibe rakjuk és egész dió szemeket teszek és picit belenyomom a tésztába, aztán egy kis tejjel megkenem az egészet.
  4. Előmelegített sütőben, 175 fokon kb 30 percig sütjük.
  5. A jobb eredmény elérése érdekében egy vízzel teli tálat teszünk a kalács mellé a sütőbe.
  6. Sütés után rácson hagyjuk kihűlni.

Természetesen dió nélkül is ugyan így meg lehet sütni, úgy is nagy finom!


Szerkesztés dátuma: kedd, 2012. január 31. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 2,159 Kategória: Receptek » Kenyerek, péksütemények
Előző cikk: Diós camambertes pirog Következő cikk: Diós kürtőskalács


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: