Hungarikumok

 

A rend működtetését biztosító jogok


Az egyetemes értékrend szerinti lét biztosítékának alapjait az Isten-adta Rend természetjogaiból következő alapmeghatározó parancsok képezik. Ezek, a méltóságos - az emelkedett - élethez való jognak is alapelemei.

Mert bármely közösség, a Teremtő Isteni Rend adta és korlátozta:

1. közösségi szabadság nélkül,

2. közösségi értékeinek birtoklása nélkül,

3. jog-kötelesség belső harmóniája nélkül,

4. közösségi érdekvédelme nélkül,

5. a zsarnokság elleni fellépés joga nélkül,

egyszóval: rabságban, kifosztva, közösségi felelőtlenségben, önvédelem nélküli jogtalanságban, méltatlanná válik a Teremtő Isteni Rend - az igazság, kegyelem és törvény - szolgálatára.

A feladat teljesítéséhez biztosítékok, feltételek kellenek, melyek nélkül sem egyénileg, sem pedig közösségileg emberhez méltó életet élni nem lehet. 

„Megvizsgálva a magyarság együttélési normáiról fennmaradt hagyatékot, azt tapasztalhatjuk, hogy öt olyan - logikai rendszert is alkotó - alapmeghatározó parancsot találunk, amely mindvégig uralta a magyar értékrendet:

1. Magyarország szabadsága

2. A magyar értékek elidegeníthetetlensége

3. Minden magyar ember egy és ugyanazon szabadságjoga

4. Az egyetemes magyarság érdekének védelme

5. A hatalmi visszaélések elleni fellépés joga 

Ezek a parancsok évtízezredek alatt bizonyították azt, hogy eszmeként örök értékrendet jelentenek, hiszen a teljes történelmünk során ezeknek meghatározó jellegét fellelhetjük, és mondhatjuk, hogy ez az értékrend az, ami erkölcsi tartást adott nemzetünknek, amivel kivédhetett minden megsemmisítésünkre irányuló kísérletet.

Ugyancsak a történelem során bizonyított, hogy a magyarság (és más nemzet-nevet viselő elődei) mindig a természetes, isteni utat mutatta az emberiségnek. Ez alapján lehet kimondani, Molnárfy Tibor szavaival:

„… Miért tartja a hagyományos keresztény felfogás misztériumnak a Szent Koronát? Mert ez az egyedülálló tanítás Magyarországot, mint közösséget szerződésszerűen részelteti abból a feladatból, amely az Isten-szülő feladata a természetes és a természetfeletti életben az emberiség kezdetétől a világ végéig. Népünknek ez lett a rendeltetése, sorsunk ezzel kapcsolódik össze, ha akarjuk, ha nem, ha tudunk róla, ha nem.” 


Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2013. július 28. Szerkesztette: Vetési Zoltán
Nézettség: 600 Kategória: Magyar kincsek, egyetemes értékek » A magyar Szent Korona és értékrendje
Előző cikk: A Szent Korona misztériumának és tanának jelentősége Következő cikk: A magyar történelmi alkotmány alaptételei:


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: