Hungarikumok

 

Hunor-Magyar útján (Játék)


A fent bemutatott hagyományosan magyar magatartásformát a gyerekek számára a Hunor és Magyar útján nevű iker-szabályrendszerű társasjáték szándékszik újratanítani. Készítette Hintalan László tanár és Pap Gábor művészettörténész.

„Mit jelent egy társasjáték esetében, hogy „iker-szabályrendszerű”? A hagyományos társasjáték résztvevői egymás ellenében érik el sikereiket. Mi módot adunk a játékosoknak arra, hogy egymást segítve érjenek célhoz. Eközben pedig megismerkedhetnek legfontosabb történeti, földrajzi, illetve művelődéstörténeti értékeinkkel. A játék nem akkor fejeződik be, mikor az élen haladó bábu besétál a célkörbe, hanem akkor, amikor mindannyian közös erőfeszítéssel beérkeznek.

Egymásból vagy egymásért jobb élni? A gyermek korán megtanulhatja, hogy emberré csak a másokért vállalt áldozat avathat bennünket, és az igazi örömet nem akkor érezzük, amikor megszégyenítünk valakit, hanem akkor, ha boldoggá tudjuk tenni. Erre kínál lehetőséget az „iker-szabályrendszerű” játék.”


Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2013. június 30. Szerkesztette: Vetési Zoltán
Nézettség: 1,627 Kategória: Magyar kincsek, egyetemes értékek » Az Ember erkölcsi minősége
Előző cikk: Hunor-Magyar életvitel élő közösségi hagyománya Következő cikk: Móra Ferenc: A három pillangó (Mese az összetartozásról)


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: