Hungarikumok

 

Isteni ERő az égi-földi hierarchiában


A világmindenség hierarchiájának csúcsán nem az ember áll. Az emberi hierarchia képtelen létezni a rá ható teremtő ERő, - csak magyarul érthetően - az ÚR nélkül.

A lehetőség-szükség viszony elsősorban a Teremtő és teremtett világ kapcsolatában jelentkezik. A világnak és benne az embernek van szüksége a Teremtő Erő feltöltő energiáinak, az isteni fénynek, a JÓ-nak befogadására. Isteni kegyelem által részesül belőle, enélkül képtelen létezni, de adni is.

Ezeket az energiákat - a belsővé váló fényt - viszont az embernek küldetése magából továbbsugározni. Ez az ő lehetőségeiben rejlő kötelessége, JÓ-sága.

Az ember akkor EGÉSZ-séges, ha befogadása és kisugárzása egyensúlyban van.

Ősi jelöléssel, csúcsával lefele, illetve felfele mutató két különböző háromszöggel ábrázoljuk a szükség és lehetőség állapotát. E két állapothoz kapcsolódó, kétféle JÓ - a befogadó és kisugárzó - áramlásának egyensúlya biztosítja az ember belső harmóniáját. A harmóniát egy ősi szimbólum, a hatágú csillag jelképezi. 

A beáramló és kisugárzó energiák az ember tudatától függetlenül is léteznek és hatnak. De, aki beavatottsága révén képes az isteni erők közvetítői feladatának ellátására - legyen az a hierarchia bármely szintjén, mint család, közösség, nemzet -, az a személy szakrális küldetést is teljesít.


Szerkesztés dátuma: szombat, 2013. június 29. Szerkesztette: Vetési Zoltán
Nézettség: 1,871 Kategória: Magyar kincsek, egyetemes értékek » Egyetemes értékrend, teremtő Isteni rend
Előző cikk: A szent uralom rendje, hierarchia Következő cikk: Emberi harmónia: hierarchia és testvériség


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: