Hungarikumok

 

A Teremtő Isteni Rend minőség-mutatóinak oktatása


A Teremtő Isteni Rend minőségének hármasságát és önszabályozó voltát nagyon egyszerű közérthetővé tenni a gyerekek számára is, mivel a szülő ennek eszközeit folyamatosan alkalmazza a nevelésben.

Kohézió Egyesületünk zsombolyai nyári táborának gyakorlati foglalkoztatásán meglepetéssel vettük észre, hogy találó példák által még a 8-10 éves gyerekek is tökéletesen megértik e rend lényegét.

Lássuk alább a Zsombolyán alkalmazott gyakorlati példát.

A három elem jelen esetben: a tűz (igazság), a szülői szeretet (kegyelem) és a fizikai fájdalom (törvény), a főszereplő pedig a gyerek.

A mese röviden a következő: a gondos szülő a fizikai világot még nem ismerő gyermekét figyelmezteti arra, hogy vigyázzon, mert a tűz megégeti. E felhívás lényegét a gyerek a megismerés folyamatában - jelen példában - figyelmen kívül hagyja és hozzányúl a tűzhöz.

Jelen esetben az Igazság az, hogy a tűz éget. (Ha a gyerek hozzányúl, akkor őt is megégeti.) A gyerek számára adott a Kegyelem, a szülői szeretet, mellyel figyelmezteti őt a megégés elkerülésére. Ha a gyerek nem hallgat rá és kezével a tűzbe nyúl, akkor az égés sérülést és fájdalmat okoz, mert ez a természet rendje és visszaszabályozó Törvénye.

A törvény a gyerek gondolkodásában helyreállítja az igazságot: a tűz valóban éget!

Gyakran szoktuk mondani: Fáj az igazság! Különösen akkor, ha a megelőző kegyelmi felhívást figyelmen kívül hagyjuk.

Összegzésképpen: a fenti szemléltető példa mutat rá arra, hogy ha a Kegyelemnek nem sikerül helyreállítania az Igazságot, akkor a Törvény lesz, ami ezt megteszi helyette. Ez a Teremtő önszabályozó rendje. 

A korábbi táblázat 16. sorát elemezve, beszéltünk az önként vállalt áldozat jogáról és az erőszak elleni önvédelem kötelességéről. Az alábbiakban fejtsük ki ezt bővebben.


Szerkesztés dátuma: szombat, 2013. június 29. Szerkesztette: Vetési Zoltán
Nézettség: 559 Kategória: Magyar kincsek, egyetemes értékek » Egyetemes értékrend, teremtő Isteni rend
Előző cikk: A Teremtő Isteni Rend minőség egyetemessége Következő cikk: Az önként vállalt áldozat sajátos kegyelme


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: