Archívum

 

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG EMLÉKNAPJA VOLT 2024. FEBRUÁR 01 – ÉN.

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG EMLÉKNAPJA  VOLT 2024. FEBRUÁR 01 – ÉN.

 

 

 

 

 

 A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG EMLÉKNAPJA

VOLT 2024. FEBRUÁR 01 – ÉN.

 

   Igaz, hogy ma már február 03. napját írjuk, éppen ezért azt gondoltam, hogy valamilyen módon hivatalosan is megemlékeznek erről a hatalom részéről, de semmiféle híradásban nem hallottam erről.

Azért is bosszant, mert egykor a Fidesz törölte hazánk nevéből a „Köztársaság” szót, amely több volt az elnevezés megváltoztatásánál.

 Ténymegállapítás volt és egyben igénybejelentés is. Megállapította a tényt, hogy a köztársasági vívmányokat nagyrészt sikerült fölszámolnia, és bejelentette igényét a maradék fölszámolására is.

Gyakorlatilag, hogy ez megtörténhetett a hatalmat bitorlók olyan nagy felelőssége, amely örökre bevésődik Magyarország történelmébe és gyászos jelzővel ráégeti magát az elkövetőkre időtlen időkre.

Az elmúlt években, mióta regnál a mai hatalom, nagyon sok alkotmányjogász kijelentette, hogy az Alkotmány megszüntetésével, illetve Alaptörvénnyé silányított változatával, amit kényük kedvükre már sokszor módosítottak, jogtalanul jártak el.

Amennyiben Magyarország nevében már nem is szerepel a Köztársaság jelző, akkor, hogy a „fészkes fenébe” lehet nálunk Köztársasági Elnök, aki teljes mértékben kiszolgálja a regnáló hatalmat minden szégyenérzet nélkül?

   Egy megemlékezésről szereztem ma tudomást, de az is ellenzéki párt részéről, mégpedig amit a Demokratikus Koalíció szervezett. A január 31 – én történt felhívásukból szeretnék idézni, amely az alábbi linkre kattintva teljes terjedelmében elolvasható:

 

https://dkp13.hu/koztarsasag-napja-2024/

 

„A mai napon, amikor a Demokratikus Koalíció tisztelettel hajt fejet a magyar történelem három köztársaságának emléke előtt, arról is megemlékezik, hogy az elsőt Kun Béla rombolta le, a másodikat Rákosi Mátyás, a harmadikat pedig Orbán Viktor. Kifejezi egyúttal azt a meggyőződését, hogy a demokratikus ellenzék együttműködése jövőre megdönti Orbán rendszerét és helyreállítja a Magyar Köztársaságot.”

 

Amennyiben más pártok is megemlékeztek, azoktól utólag is elnézést kérek, hogy írásomban nem szóltam, mert nem tudtam róla.

Nem kell ahhoz még DK szimpatizánsnak sem lenni az ellenzéki oldalt valamilyen szinten kedvelő, vagy támogatók közül, de úgy gondolom, hogy gazemberség a hatalom részéről, amit tettek, tesznek, vagy tenni fognak még addig, amíg a népharag el nem söpri őket és oda kerülnek ahová valók, a történelem szemétdombjára.

 

 

Ifj. Nagy Bálint (Valentinus)

 

Gyula. 2024. 02. 03. Szombat Délután 13:25

 

 

Szerkesztés dátuma: szombat, 2024. február 3. Szerkesztette: Nagy Bálint
Nézettség: 35


   


Tetszik 1 Nagy Bálint kedveli
Nagy Bálint